14 Kasım 2009 Cumartesi

MAYDONOZLU KALPLER

İşte pofuduk bir tarif daha.Kolayca yapıp ikram edebilirsiniz.Yapımı oldukça kolay olduğundan acil durumlar için ideal...

Hamuru İçin:
1 subardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı limon suyu
3 subardağı un
Yarım demet maydonoz
100 gr beyaz peynir
Pul biber ,tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Yoğurt, yumurta,un ,kabartma tozu,tuz geniş bir kaba konur.Kabartma tozu üzerine limon suyu eklenerek köpürmesi beklenir.Sonra maydonoz,peynir,pul biber eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur sert olursa biraz daha yoğurt ekleyebilirsiniz.Hamur unlu zeminde yarım santim kalınlığında açılıp kalıplarla kesilebileceği gibi bıçakla da kesilip kızartılabilir.Afiyet olsun:)))

13 Kasım 2009 Cuma

POFUDUK POĞAÇA

Yumuşak bir poğaça arıyorsanız işte size güzel bir tarif.Elif Korkmazel'in televizyon programından aldım bu tarifi.Gayet başarılı oldu.İşte tarif:

Hamuru İçin:
1 paket yaşmaya
1 subardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe soda
1 subardağı sıvıyağ

İçi İçin:
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için 1 yumurta sarısı

Bütün malzeme karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz .Hamuru mayalamaya bırakıyoruz.Mayalanan hamurdan parçalar alıp içine malzemesini koyup yuvarlaklar elde ediyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ekleyip pişiriyoruz.Sonuç yukarda resimde ki gibi:))

RENKLİ PASTA

Bu pastayı çok kısa süre içinde yaptım.Son anda karar verdim yapmaya.Annemin günü için...
Pastanın keki Sünger Kek tarifinden.

Kreması:
1/2 litre süt
3 kaşık un
2 kaşık margarin
1/2 subardağı şeker
1 yumurta
1/2 paket vanilya(Özge'nin tarifi:))
Hepsini karıştırıp bir güzel pişiriyoruz.

Kekin arasına bu kremayı kullandım.Üzerini kaplamak için ganaj kullandım.Zamanım olmadığı için ganajın fazla soğumasını bekleyemedim.Pasta üzerinde donmak zorunda kaldı ganaj.Süslemeleri için de kremşanti ve gıda boyası kullandım.

14 Kasım 2009 Cumartesi

MAYDONOZLU KALPLER

İşte pofuduk bir tarif daha.Kolayca yapıp ikram edebilirsiniz.Yapımı oldukça kolay olduğundan acil durumlar için ideal...

Hamuru İçin:
1 subardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı limon suyu
3 subardağı un
Yarım demet maydonoz
100 gr beyaz peynir
Pul biber ,tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Yoğurt, yumurta,un ,kabartma tozu,tuz geniş bir kaba konur.Kabartma tozu üzerine limon suyu eklenerek köpürmesi beklenir.Sonra maydonoz,peynir,pul biber eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur sert olursa biraz daha yoğurt ekleyebilirsiniz.Hamur unlu zeminde yarım santim kalınlığında açılıp kalıplarla kesilebileceği gibi bıçakla da kesilip kızartılabilir.Afiyet olsun:)))

13 Kasım 2009 Cuma

POFUDUK POĞAÇA

Yumuşak bir poğaça arıyorsanız işte size güzel bir tarif.Elif Korkmazel'in televizyon programından aldım bu tarifi.Gayet başarılı oldu.İşte tarif:

Hamuru İçin:
1 paket yaşmaya
1 subardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe soda
1 subardağı sıvıyağ

İçi İçin:
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için 1 yumurta sarısı

Bütün malzeme karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz .Hamuru mayalamaya bırakıyoruz.Mayalanan hamurdan parçalar alıp içine malzemesini koyup yuvarlaklar elde ediyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ekleyip pişiriyoruz.Sonuç yukarda resimde ki gibi:))

RENKLİ PASTA

Bu pastayı çok kısa süre içinde yaptım.Son anda karar verdim yapmaya.Annemin günü için...
Pastanın keki Sünger Kek tarifinden.

Kreması:
1/2 litre süt
3 kaşık un
2 kaşık margarin
1/2 subardağı şeker
1 yumurta
1/2 paket vanilya(Özge'nin tarifi:))
Hepsini karıştırıp bir güzel pişiriyoruz.

Kekin arasına bu kremayı kullandım.Üzerini kaplamak için ganaj kullandım.Zamanım olmadığı için ganajın fazla soğumasını bekleyemedim.Pasta üzerinde donmak zorunda kaldı ganaj.Süslemeleri için de kremşanti ve gıda boyası kullandım.