25 Ocak 2010 Pazartesi

RENKLİ ÇOCUK KURABİYELERİ








Haftasonu yapılan bir yaş doğumgünü için çocuklara renkli kurabiyeler yapmak istedim.Sanırım
istediğim gibi rengarenk olmuş:)))Kurabiye tarifi çok lezzetliydi doğrusu.Şeker hamuruyla kaplanmaya oldukça uygun.Tarifi http://pecetedennotlar.blogspot.com/ dan Ayşem Hanım'ın Şeker Kurabiyeler tarifi.Şeker hamuruyla hayallerin sınırı yok...:))))))

17 Ocak 2010 Pazar

TRUFF

Ne zamandır Truff'u denemek istiyordum.Ancak malzemeler bir araya hiç gelmedi.Derken bütün temel malzemeler sağlandı.Zamanım olmadığı için çok çabuk yapmak zorunda kaldım.Şeklini tam veremesem de tadını beğendim.Tarif ise:

  • 1kutu krema (200gr)
  • 80gr bitter çikolata
  • 80gr sütlü çikolata
  • Kakaolu kek parçaları(benim sade-kakolu-fındıklı kekim vardı buzlukta onu kullandım.
  • Portakal rendesi(isteğe göre başka malzemelerde eklenebilir tabi ki)
Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan aldım ve içine çikolataları atarak erittim.Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip dolaba koydum.Donmasını sağladım.(ben bu işlemi bir gece öncesinde yapmıştım.zamanım az olunca bana kolaylık oldu.)Soğuyan karışımı iyice ufaladığım keke karıştırdım.Karışımı keke azar azar koyarak kıvamını ayarladım.1 portakalın
kabuğunu içine rendeledim.Elimle şekil verebilecek kıvama gelince yuvarlayıp hindistan cevizine buladım.Durdukça Truff daha lezzet kazandı.Biraz dolapta bekletmekte yarar var sanırım.Ama ben hemen kullanmak zorunda olmama rağmen tadını beğendim.Sanırım diğer bloglardaki tarifleri de deneyeceğim.Güzel lezzet:)))

NARLI SORBET



Yeni yıldan önce tüm blogları gezdim.Her yerde yeni yıl hazırlıkları,pasta,kurabiye tarifleri her şey çok güzel görünüyordu.Sonra http://cafefernando.com da gezinirken yılbaşı akşamı hazırlıklarında bu tarifi gördüm.Daha önce Limonlu Sorbet yapmıştım.Çok güzeldi ve yazın yapmıştım.Acaba narlı olanı nasıl? Asıl soru kışın nasıl olur?Evde uzun zamandır yenilmeyi bekleyen ekşi tadı yüzünden hala bekleyen narlar aklıma geldi.Orjinal tarife Cafe Fernando'dan ulaşabilirsiniz.Ben biraz kendime göre ölçüleri ayarladım.Açıkçası çıkan tada inanamazsınız.Orjinal tarifin tadı nasıl hayal bile edemiyorum.Tarife gelince:
Ben evde ki narları ayıklayıp rondodan geçirip süzdüm.2 su bardağı nar suyu elde ettim.Nar suyunu ocağın üzerinde çok kaynatmadan şeker ekleyip erittim.Şeker tadı biraz yoğun hissedilmeli.Donacağı için tadı azalacaktır.İçine 2 yemek kaşığı kadar limon suyu ilave ettim.Hazırladığım bu suyu cam bir tepsiye boşaltıp 3-4 saat buzluğa kaldırdım.Orjinal tarifte önce buzdolabında akşamdan sabaha kadar bekletilmesi sonra buzluğa konulması önerilmekte.Ben bunu yapmadım.Daha sonra donmaya başlayan sorbeti çatal yardımıyla uzun çizgiler şeklinde karıştırdım.Bunu belirli aralıklarla 3-4 defa yaptım.Tabi buzluğa sorbeti koyarken üstünü kapatmayı unutmayın.Sonunda Narlı Sorbet hazır...Narı yemek zorunuza mı gidiyor ?Bu yararlı meyvayı bir de böyle deneyin.Asla pişman olmayacaksınız.

AVUKAT PASTA





Şeker hamuruyla oynamayı çok seviyorum.İnce ince de olsa uğraşıyorum ve hiç sıkılmıyorum.Bu pastayı arkadaşımız Yusuf'un kardeşi Kaan için yaptım.Kağan avukat olunca temayı bu şekilde belirledim.http://kitchenoclock.blogspot.com/ da yer alan AVUKAT HANIM pastasının kitap modellemesinden yardım alarak ben de erkek avukat modellemesini ve pastanın tasarımını yaptım:))Pastanın içeriğini nişastalı kakaolu pandispanya,vanilyalı krema ve muz ile hazırladım.En üstünü krem şanti ile güzelce kapattıktan sonra şeker hamuruyla kapladım.

HAVUÇLU-ELMALI HAFİF KEK


Çok malzeme gerektirmeyen ama bir o kadar da lezzetli bir kek.Gerçekten adı kadar hafif bir kek.Malzemeleri şöyle:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 adet havuç
Şeker ve yumurta beyazlanana kadar iyice çırpılır.Sıvıyağ ilave edilir.Güzelce karıştırdıktan sonra un,kabartma tozu,vanilya,tarçın elenerek karışıma ilave edilir.Son olarak elmalar küçük küpler halinde,havuç ise rendelenerek hamura ilave edilir.Karıştırılır,çok büyük olmayan 25-30cm lik kalıba dökülür.175 derece de 35-40 dakika pişirilir.Afiyet olsun..:)))


LAMINGTON KEKİ


Bu keki oldukça sevdiğimi söyleyebilirim.Ben bu sefer biraz büyük dilimlere ayırmışım.Siz daha küçük dilimlerseniz soslaması daha kolay olur ve oldukça bereketli kek sahibi olursunuz.İnternette bir çok tarif var.Bu tarifi yaptım ve güzel sonuç elde ettim.Tarife gelince:
  • 2 su bardağı un
  • 80gr eritilmiş margarin(sıvıyağ ile de oluyor)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabatma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi(üzeri için)
Sos:
  • 1 su bardağı süt(ben bunu 1,5 bardak yaptım.böylece tüm keklere sos bolca yetiyor)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri(ben yarım bardak kullandım)
Öncelikle keki için olan malzemeleri iyice karıştırıyorsunuz.Borcamın küçük dikdörtgen tepsisi için bu ölçü ideal oluyor.180 derece de 30 dakika pişiriliyor.Tabi kürdan testi yapmakta yarar var.Sıradan gibi görünen kek fırından çıkınca soğumaya bırakılıyor.Bu arada sosu için yine bütün malzemeler karıştırılıp kaynatılıp ocaktan alınıyor.Çok lezzetli bir sos oluyor.Açıkçası bu sosu başka yerlerde de kullanmak istiyorum. Ilınan sosa karelere böldüğümüz keklerin her tarafını batırıp yine kekin her tarafını hindistan ceviziyle mantoluyoruz.O sıradan gibi görünen kekin tadına inanamayacaksınız.Şimdiden afiyet olsun:)))

ŞEKERLİ PUF BÖREK

Görüntüsüne bakıp pişi olduğunu düşünmeyin.Bu tatlı bir börek.Gülhan Kara'dan aldım bu tarifi.Aniden gelen misafirlerinize ya da sabah kahvaltısına yakışan bir börek. Ben çok sevdim.Oldukça bereketli olduğunu da söylemeliyim.Tarifine gelince:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur vakit durumunuza göre 15-20 dakika dinlendirilir.Merdaneyle açıp istediğiniz kalıpla kesip kızartabilirsiniz.Tatlı lezzetleri sevenler için rahatlıkla önerebilirim.

5 Ocak 2010 Salı

YENİ YIL PASTASI





Yeni yılda pasta yapmaya karar verdikten sonra öncelikle figürleri yaptım.Yaparken çok eğlendik kızımla.Sürekli çığlık attı.'Anne bak dede'gibi:)))Pasta için yumuşak bir pandispanya yaptım.İçine vanilyalı krema ve fındık krokan koydum.Üzerini ise hazır vanilyalı pasta kremasıyla kapattım.Gaayet memnun kaldım bu kremadan.Özge'nin Hobileri
bloğu olan arkadaşım Özge bizi yemeğe çağırdı.Bende pastayı ve yaptığım kurabiyeleri götürdüm.Yaptığım figürler de Özge'ye ,Bahar'a ve Zeynep'e hediye hediye olmuş oldu.
Güzel bir yılbaşı oldu.Özge'nin yaptığı güzel yemeklerle tıkabasa doyduk:)))
Pandispanyanın Tarifi şöyle
  • 4 yumurta
  • 4 Türk Kahve Fincanı tozşeker
  • 3 Türk Kahve Fincanı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 Türk Kahve Fincanı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Yumurta sarıları ve beyazları ayırıp beyazlar kar gibi olana kadar çırpılır.Şekerin yarısı yumurta akına ilave edilerek iyice katılaşana kadar karıştırılır.Diğer tarafta yumurta sarısı ve şeker beyazlanana kadar çırpılır ve sıcak su ilave edilerek köpük köpük olması sağlanır.Yoğurt,sıvıyağ yumurta sarısına ilave edilir.Un,kakao,vanilya ve kabartma tozu elenir ve yumurta sarısına karıştırıştırılır.Ancak bu aşamalarda çırpmamak gerekir.Sadece malzeme karıştırılır.Tahta kaşıkla yumurta beyazları eklenip karışıma iyice yedirilir.Çemberin altına yağlı kağıt konulur.180 derecede 40-45 dk pişirilir.Tel ızgara üzerinde ters çevirip soğutursanız kekin sönme ihtimali azalıyor.
Kreması
  • 1/2 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket vanilya
Hepsi karıştırılıp güzelce pişecek .Son olarak margarin ilave edip güelce çırpılır.Vanilyayı kremayı ocaktan aldıktan sonra ilave ettim .Böylece aromasını koruyabiliyor.
Pandispanya yumuşacık oldu.Ancak ben yine az sütle katları ıslattım.Kek tam kıvamındaydı ne aşırı yumuşak ne de sert oldu.Bu tarifi herkese tavsiye ederim.Güzel yemeklerle,güzel bir pastayla yeni yıla girdik.Yeni yıl hepimize sağlık ,mutluluk,huzur getirsin:)))

4 Ocak 2010 Pazartesi

YENİ YIL KURABİYELERİ

Yeni yıl için kurabiye yapmaya karar verip bütün blogları inceledim.Sonunda  bunları yaptım:)Kurabiye tarifim ise çok sade.Tarif şu şekilde:
1 yumurta akı
150gr margarin ya da tereyağ
75 gr pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
Yağ ile pudra şekeri iyice çırpılır.Yumurta akı eklenip karıştırılır.Unu eleyip bu karışıma yavaş yavaş eklerken diğer kuru malzemeleride ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında yoğurup 10-15 dakika dolapta bekletiyoruz.Daha sonra hamuru yarım santim kalınlığında açıp kalıplarla kesiyoruz.180 derecede 10-15 dakika pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra şeker hamuruyla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun...

25 Ocak 2010 Pazartesi

RENKLİ ÇOCUK KURABİYELERİ








Haftasonu yapılan bir yaş doğumgünü için çocuklara renkli kurabiyeler yapmak istedim.Sanırım
istediğim gibi rengarenk olmuş:)))Kurabiye tarifi çok lezzetliydi doğrusu.Şeker hamuruyla kaplanmaya oldukça uygun.Tarifi http://pecetedennotlar.blogspot.com/ dan Ayşem Hanım'ın Şeker Kurabiyeler tarifi.Şeker hamuruyla hayallerin sınırı yok...:))))))

17 Ocak 2010 Pazar

TRUFF

Ne zamandır Truff'u denemek istiyordum.Ancak malzemeler bir araya hiç gelmedi.Derken bütün temel malzemeler sağlandı.Zamanım olmadığı için çok çabuk yapmak zorunda kaldım.Şeklini tam veremesem de tadını beğendim.Tarif ise:

  • 1kutu krema (200gr)
  • 80gr bitter çikolata
  • 80gr sütlü çikolata
  • Kakaolu kek parçaları(benim sade-kakolu-fındıklı kekim vardı buzlukta onu kullandım.
  • Portakal rendesi(isteğe göre başka malzemelerde eklenebilir tabi ki)
Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan aldım ve içine çikolataları atarak erittim.Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip dolaba koydum.Donmasını sağladım.(ben bu işlemi bir gece öncesinde yapmıştım.zamanım az olunca bana kolaylık oldu.)Soğuyan karışımı iyice ufaladığım keke karıştırdım.Karışımı keke azar azar koyarak kıvamını ayarladım.1 portakalın
kabuğunu içine rendeledim.Elimle şekil verebilecek kıvama gelince yuvarlayıp hindistan cevizine buladım.Durdukça Truff daha lezzet kazandı.Biraz dolapta bekletmekte yarar var sanırım.Ama ben hemen kullanmak zorunda olmama rağmen tadını beğendim.Sanırım diğer bloglardaki tarifleri de deneyeceğim.Güzel lezzet:)))

NARLI SORBET



Yeni yıldan önce tüm blogları gezdim.Her yerde yeni yıl hazırlıkları,pasta,kurabiye tarifleri her şey çok güzel görünüyordu.Sonra http://cafefernando.com da gezinirken yılbaşı akşamı hazırlıklarında bu tarifi gördüm.Daha önce Limonlu Sorbet yapmıştım.Çok güzeldi ve yazın yapmıştım.Acaba narlı olanı nasıl? Asıl soru kışın nasıl olur?Evde uzun zamandır yenilmeyi bekleyen ekşi tadı yüzünden hala bekleyen narlar aklıma geldi.Orjinal tarife Cafe Fernando'dan ulaşabilirsiniz.Ben biraz kendime göre ölçüleri ayarladım.Açıkçası çıkan tada inanamazsınız.Orjinal tarifin tadı nasıl hayal bile edemiyorum.Tarife gelince:
Ben evde ki narları ayıklayıp rondodan geçirip süzdüm.2 su bardağı nar suyu elde ettim.Nar suyunu ocağın üzerinde çok kaynatmadan şeker ekleyip erittim.Şeker tadı biraz yoğun hissedilmeli.Donacağı için tadı azalacaktır.İçine 2 yemek kaşığı kadar limon suyu ilave ettim.Hazırladığım bu suyu cam bir tepsiye boşaltıp 3-4 saat buzluğa kaldırdım.Orjinal tarifte önce buzdolabında akşamdan sabaha kadar bekletilmesi sonra buzluğa konulması önerilmekte.Ben bunu yapmadım.Daha sonra donmaya başlayan sorbeti çatal yardımıyla uzun çizgiler şeklinde karıştırdım.Bunu belirli aralıklarla 3-4 defa yaptım.Tabi buzluğa sorbeti koyarken üstünü kapatmayı unutmayın.Sonunda Narlı Sorbet hazır...Narı yemek zorunuza mı gidiyor ?Bu yararlı meyvayı bir de böyle deneyin.Asla pişman olmayacaksınız.

AVUKAT PASTA





Şeker hamuruyla oynamayı çok seviyorum.İnce ince de olsa uğraşıyorum ve hiç sıkılmıyorum.Bu pastayı arkadaşımız Yusuf'un kardeşi Kaan için yaptım.Kağan avukat olunca temayı bu şekilde belirledim.http://kitchenoclock.blogspot.com/ da yer alan AVUKAT HANIM pastasının kitap modellemesinden yardım alarak ben de erkek avukat modellemesini ve pastanın tasarımını yaptım:))Pastanın içeriğini nişastalı kakaolu pandispanya,vanilyalı krema ve muz ile hazırladım.En üstünü krem şanti ile güzelce kapattıktan sonra şeker hamuruyla kapladım.

HAVUÇLU-ELMALI HAFİF KEK


Çok malzeme gerektirmeyen ama bir o kadar da lezzetli bir kek.Gerçekten adı kadar hafif bir kek.Malzemeleri şöyle:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 adet havuç
Şeker ve yumurta beyazlanana kadar iyice çırpılır.Sıvıyağ ilave edilir.Güzelce karıştırdıktan sonra un,kabartma tozu,vanilya,tarçın elenerek karışıma ilave edilir.Son olarak elmalar küçük küpler halinde,havuç ise rendelenerek hamura ilave edilir.Karıştırılır,çok büyük olmayan 25-30cm lik kalıba dökülür.175 derece de 35-40 dakika pişirilir.Afiyet olsun..:)))


LAMINGTON KEKİ


Bu keki oldukça sevdiğimi söyleyebilirim.Ben bu sefer biraz büyük dilimlere ayırmışım.Siz daha küçük dilimlerseniz soslaması daha kolay olur ve oldukça bereketli kek sahibi olursunuz.İnternette bir çok tarif var.Bu tarifi yaptım ve güzel sonuç elde ettim.Tarife gelince:
  • 2 su bardağı un
  • 80gr eritilmiş margarin(sıvıyağ ile de oluyor)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabatma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi(üzeri için)
Sos:
  • 1 su bardağı süt(ben bunu 1,5 bardak yaptım.böylece tüm keklere sos bolca yetiyor)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri(ben yarım bardak kullandım)
Öncelikle keki için olan malzemeleri iyice karıştırıyorsunuz.Borcamın küçük dikdörtgen tepsisi için bu ölçü ideal oluyor.180 derece de 30 dakika pişiriliyor.Tabi kürdan testi yapmakta yarar var.Sıradan gibi görünen kek fırından çıkınca soğumaya bırakılıyor.Bu arada sosu için yine bütün malzemeler karıştırılıp kaynatılıp ocaktan alınıyor.Çok lezzetli bir sos oluyor.Açıkçası bu sosu başka yerlerde de kullanmak istiyorum. Ilınan sosa karelere böldüğümüz keklerin her tarafını batırıp yine kekin her tarafını hindistan ceviziyle mantoluyoruz.O sıradan gibi görünen kekin tadına inanamayacaksınız.Şimdiden afiyet olsun:)))

ŞEKERLİ PUF BÖREK

Görüntüsüne bakıp pişi olduğunu düşünmeyin.Bu tatlı bir börek.Gülhan Kara'dan aldım bu tarifi.Aniden gelen misafirlerinize ya da sabah kahvaltısına yakışan bir börek. Ben çok sevdim.Oldukça bereketli olduğunu da söylemeliyim.Tarifine gelince:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur vakit durumunuza göre 15-20 dakika dinlendirilir.Merdaneyle açıp istediğiniz kalıpla kesip kızartabilirsiniz.Tatlı lezzetleri sevenler için rahatlıkla önerebilirim.

5 Ocak 2010 Salı

YENİ YIL PASTASI





Yeni yılda pasta yapmaya karar verdikten sonra öncelikle figürleri yaptım.Yaparken çok eğlendik kızımla.Sürekli çığlık attı.'Anne bak dede'gibi:)))Pasta için yumuşak bir pandispanya yaptım.İçine vanilyalı krema ve fındık krokan koydum.Üzerini ise hazır vanilyalı pasta kremasıyla kapattım.Gaayet memnun kaldım bu kremadan.Özge'nin Hobileri
bloğu olan arkadaşım Özge bizi yemeğe çağırdı.Bende pastayı ve yaptığım kurabiyeleri götürdüm.Yaptığım figürler de Özge'ye ,Bahar'a ve Zeynep'e hediye hediye olmuş oldu.
Güzel bir yılbaşı oldu.Özge'nin yaptığı güzel yemeklerle tıkabasa doyduk:)))
Pandispanyanın Tarifi şöyle
  • 4 yumurta
  • 4 Türk Kahve Fincanı tozşeker
  • 3 Türk Kahve Fincanı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 Türk Kahve Fincanı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Yumurta sarıları ve beyazları ayırıp beyazlar kar gibi olana kadar çırpılır.Şekerin yarısı yumurta akına ilave edilerek iyice katılaşana kadar karıştırılır.Diğer tarafta yumurta sarısı ve şeker beyazlanana kadar çırpılır ve sıcak su ilave edilerek köpük köpük olması sağlanır.Yoğurt,sıvıyağ yumurta sarısına ilave edilir.Un,kakao,vanilya ve kabartma tozu elenir ve yumurta sarısına karıştırıştırılır.Ancak bu aşamalarda çırpmamak gerekir.Sadece malzeme karıştırılır.Tahta kaşıkla yumurta beyazları eklenip karışıma iyice yedirilir.Çemberin altına yağlı kağıt konulur.180 derecede 40-45 dk pişirilir.Tel ızgara üzerinde ters çevirip soğutursanız kekin sönme ihtimali azalıyor.
Kreması
  • 1/2 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket vanilya
Hepsi karıştırılıp güzelce pişecek .Son olarak margarin ilave edip güelce çırpılır.Vanilyayı kremayı ocaktan aldıktan sonra ilave ettim .Böylece aromasını koruyabiliyor.
Pandispanya yumuşacık oldu.Ancak ben yine az sütle katları ıslattım.Kek tam kıvamındaydı ne aşırı yumuşak ne de sert oldu.Bu tarifi herkese tavsiye ederim.Güzel yemeklerle,güzel bir pastayla yeni yıla girdik.Yeni yıl hepimize sağlık ,mutluluk,huzur getirsin:)))

4 Ocak 2010 Pazartesi

YENİ YIL KURABİYELERİ

Yeni yıl için kurabiye yapmaya karar verip bütün blogları inceledim.Sonunda  bunları yaptım:)Kurabiye tarifim ise çok sade.Tarif şu şekilde:
1 yumurta akı
150gr margarin ya da tereyağ
75 gr pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
Yağ ile pudra şekeri iyice çırpılır.Yumurta akı eklenip karıştırılır.Unu eleyip bu karışıma yavaş yavaş eklerken diğer kuru malzemeleride ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında yoğurup 10-15 dakika dolapta bekletiyoruz.Daha sonra hamuru yarım santim kalınlığında açıp kalıplarla kesiyoruz.180 derecede 10-15 dakika pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra şeker hamuruyla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun...