Uzuuuuun bir aradan sonra nokul tarifiyle tekrar merhaba...Bayramı geride bırakıp yeni bayrama doğru günler geçerken bende sonbaharın vermiş olduğu garip bir tembellik içine girdim.Fotoğraf makinemin hafıza kartının ufacık bir parçasını kaybetmemle yaptığım bir çok tarifi yayınlayamadım.Bu resmi de eşimin telefonuyla çekebildim:((
Bu teknik sorunu çözüp biraz daha aktif olmayı ummaktayım.
Bu tarifi gördüğümden beri aklımda .Daha önce hiç denememiştim.Ancak bir kaç yemişliğim vardı.Özellikle kahvaltılarda benim severek yediğim bir tad.Ben de pazar kahvaltısı için yaptım.İnternette bir çok değişik tarif vardı.Bana enyakın gelen tarife göre yaptım.Sonuç oldukça iyiydi. İşte tarifi;
Hamuru İçin:
3 su bardak un
50gr margarin ya da tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya(ben instant maya kullandım)
İç Harcı İçin:
1 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
1 su bardağına yakın kuru üzüm
1 çay bardağı to şeker
Üzeri İçin:
1 yumurtanın sarısı
Yapılışı;
Unun içine yağı ,yoğurdu ilave ediyoruz.Ilık suyun içine maya ve şekeri ilave edip güzelce karıştırıyoruz.Bu karışımı unun içine ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.Hamuru biraz dinlerdirmekte yarar var.Ben 10 dakika kadar dinlendirdim .Ancak kıvamı oldukça iyiydi.Hamuru ben ikiye böldüm.Böylece benim gibi hamur açmada acemi olan biri için büyük kolaylık oldu.Dilerseniz hamuru bölmeden de açabilirsiniz.Ben açtığım hamurun(yaklaşık 30 cm çapında)içine hazırladığım için yarısını koyup iyice yaydım ve rulo şeklinde sardım.Kalan için yarısını da hamurun diğer bezesi için kullandım.Böylece elde ettiğim 2 rulo oldu.Üzerlerine yumurta sarı sürdüm ve birer santim arayla kesti.180 derece de pişirdim.Sonuç resimde ki gibi:)))
Nokul İçin Püf;
Eğer benim gibi herşeyi çok tatlı seviyorsanız Nokul piştikten sonra üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.Aslında içinde üzüm de olduğu için ve kahvaltıda reçelle yenilebileceğinden tadı oldukça yeterli ama ben şekeri hissetmeyi çok sevdiğimden pudra şekeri de ilave ederek yedim:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 Ekim 2009 Pazar
CEVİZLİ ÜZÜMLÜ NOKUL
Uzuuuuun bir aradan sonra nokul tarifiyle tekrar merhaba...Bayramı geride bırakıp yeni bayrama doğru günler geçerken bende sonbaharın vermiş olduğu garip bir tembellik içine girdim.Fotoğraf makinemin hafıza kartının ufacık bir parçasını kaybetmemle yaptığım bir çok tarifi yayınlayamadım.Bu resmi de eşimin telefonuyla çekebildim:((
Bu teknik sorunu çözüp biraz daha aktif olmayı ummaktayım.
Bu tarifi gördüğümden beri aklımda .Daha önce hiç denememiştim.Ancak bir kaç yemişliğim vardı.Özellikle kahvaltılarda benim severek yediğim bir tad.Ben de pazar kahvaltısı için yaptım.İnternette bir çok değişik tarif vardı.Bana enyakın gelen tarife göre yaptım.Sonuç oldukça iyiydi. İşte tarifi;
Hamuru İçin:
3 su bardak un
50gr margarin ya da tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya(ben instant maya kullandım)
İç Harcı İçin:
1 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
1 su bardağına yakın kuru üzüm
1 çay bardağı to şeker
Üzeri İçin:
1 yumurtanın sarısı
Yapılışı;
Unun içine yağı ,yoğurdu ilave ediyoruz.Ilık suyun içine maya ve şekeri ilave edip güzelce karıştırıyoruz.Bu karışımı unun içine ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.Hamuru biraz dinlerdirmekte yarar var.Ben 10 dakika kadar dinlendirdim .Ancak kıvamı oldukça iyiydi.Hamuru ben ikiye böldüm.Böylece benim gibi hamur açmada acemi olan biri için büyük kolaylık oldu.Dilerseniz hamuru bölmeden de açabilirsiniz.Ben açtığım hamurun(yaklaşık 30 cm çapında)içine hazırladığım için yarısını koyup iyice yaydım ve rulo şeklinde sardım.Kalan için yarısını da hamurun diğer bezesi için kullandım.Böylece elde ettiğim 2 rulo oldu.Üzerlerine yumurta sarı sürdüm ve birer santim arayla kesti.180 derece de pişirdim.Sonuç resimde ki gibi:)))
Nokul İçin Püf;
Eğer benim gibi herşeyi çok tatlı seviyorsanız Nokul piştikten sonra üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.Aslında içinde üzüm de olduğu için ve kahvaltıda reçelle yenilebileceğinden tadı oldukça yeterli ama ben şekeri hissetmeyi çok sevdiğimden pudra şekeri de ilave ederek yedim:))
Bu teknik sorunu çözüp biraz daha aktif olmayı ummaktayım.
Bu tarifi gördüğümden beri aklımda .Daha önce hiç denememiştim.Ancak bir kaç yemişliğim vardı.Özellikle kahvaltılarda benim severek yediğim bir tad.Ben de pazar kahvaltısı için yaptım.İnternette bir çok değişik tarif vardı.Bana enyakın gelen tarife göre yaptım.Sonuç oldukça iyiydi. İşte tarifi;
Hamuru İçin:
3 su bardak un
50gr margarin ya da tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya(ben instant maya kullandım)
İç Harcı İçin:
1 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
1 su bardağına yakın kuru üzüm
1 çay bardağı to şeker
Üzeri İçin:
1 yumurtanın sarısı
Yapılışı;
Unun içine yağı ,yoğurdu ilave ediyoruz.Ilık suyun içine maya ve şekeri ilave edip güzelce karıştırıyoruz.Bu karışımı unun içine ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.Hamuru biraz dinlerdirmekte yarar var.Ben 10 dakika kadar dinlendirdim .Ancak kıvamı oldukça iyiydi.Hamuru ben ikiye böldüm.Böylece benim gibi hamur açmada acemi olan biri için büyük kolaylık oldu.Dilerseniz hamuru bölmeden de açabilirsiniz.Ben açtığım hamurun(yaklaşık 30 cm çapında)içine hazırladığım için yarısını koyup iyice yaydım ve rulo şeklinde sardım.Kalan için yarısını da hamurun diğer bezesi için kullandım.Böylece elde ettiğim 2 rulo oldu.Üzerlerine yumurta sarı sürdüm ve birer santim arayla kesti.180 derece de pişirdim.Sonuç resimde ki gibi:)))
Nokul İçin Püf;
Eğer benim gibi herşeyi çok tatlı seviyorsanız Nokul piştikten sonra üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.Aslında içinde üzüm de olduğu için ve kahvaltıda reçelle yenilebileceğinden tadı oldukça yeterli ama ben şekeri hissetmeyi çok sevdiğimden pudra şekeri de ilave ederek yedim:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder