24 Mart 2011 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF

Süper bir tat ... Denemekte fayda var.Benim gibi kadayıfı şerbetle çok sevmiyorsanız bu tarifi mutlaka yapın:)Biraz uğraştırıcı ancak gerçekten çok lezzetli.Önemli olan yapıldığı gün yenmesi .Ertesi gün kadayıf haliyle yumuşuyor.Tarifi ise:

Malzemeler:
  • 400gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 subardağı ceviz
Muhallebisi:
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu süt kreması
Yapılışı:
Yapmaya başlamadan önce kadayıfı bir tepsiye yayıp kurutmakta yarar var.Çünkü kadayıf ovalanıp parçalanması gerekiyor.Vaktiniz yoksa tazeyken bıçakla kesebilirsiniz.Önce kremayı yaparak biraz soğutmak gerekiyor.Süt kreması dışında tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi yapılır.Ocaktan alınca da içine süt kreması ilave edilerek güzelce karıştırılır.Üzeri kabuk tutmaması için arada karıştırılır.Daha sonra kadayıfı kavurmaya başlıyoruz.Kadayıfı kavuracağınız kaba alıp üzerine şeker ve tereyağı ilave ediyoruz.Kavurmaya başlıyoruz.Rengi kahverengiye dönmeye başlayınca ceviz ilave edilir.İyice kavurulur.Tamamen kahverengi olunca ocaktan alınır.Tepsinin alt kısmına kadayıfın yarısı yayılır.Üzerine muhallebi onun üzerine tekrar kadayıf ilave edilerek soğumaya bırakılır.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

24 Mart 2011 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF

Süper bir tat ... Denemekte fayda var.Benim gibi kadayıfı şerbetle çok sevmiyorsanız bu tarifi mutlaka yapın:)Biraz uğraştırıcı ancak gerçekten çok lezzetli.Önemli olan yapıldığı gün yenmesi .Ertesi gün kadayıf haliyle yumuşuyor.Tarifi ise:

Malzemeler:
  • 400gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 subardağı ceviz
Muhallebisi:
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu süt kreması
Yapılışı:
Yapmaya başlamadan önce kadayıfı bir tepsiye yayıp kurutmakta yarar var.Çünkü kadayıf ovalanıp parçalanması gerekiyor.Vaktiniz yoksa tazeyken bıçakla kesebilirsiniz.Önce kremayı yaparak biraz soğutmak gerekiyor.Süt kreması dışında tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi yapılır.Ocaktan alınca da içine süt kreması ilave edilerek güzelce karıştırılır.Üzeri kabuk tutmaması için arada karıştırılır.Daha sonra kadayıfı kavurmaya başlıyoruz.Kadayıfı kavuracağınız kaba alıp üzerine şeker ve tereyağı ilave ediyoruz.Kavurmaya başlıyoruz.Rengi kahverengiye dönmeye başlayınca ceviz ilave edilir.İyice kavurulur.Tamamen kahverengi olunca ocaktan alınır.Tepsinin alt kısmına kadayıfın yarısı yayılır.Üzerine muhallebi onun üzerine tekrar kadayıf ilave edilerek soğumaya bırakılır.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: