7 Aralık 2011 Çarşamba

BEN LİMONLU CHEESECAKE YAPTIMMM:)


Geçen gün içinde televizyonlarda bir bayan vardı.Belki seyretmişsinizdir.'Ben kocaa buldum','zor buldum 'diye gelin arabasından bağırıyordu.Çok hoşuma gitti bu video.Ben de evde o tonda herşeyi bağırarak söylüyorum.Peki bunun cheesecake le ne alakası var deseniz şöyle ,benim için cheesecake yapmak çok zor görünüyordu.Ama güzel bir cheesecake yapınca 'ben cheesecake yaptıımmm','çok güzel yaptım' diye dolanmaya başladım.Benim yılan hikayesine dönen KPSS maceram maalesef yine hüsranla sonuçlandı.Ve benim cheesecake krizim tuttu.Arkadaşım canın tatlı mı istedi dedi.Hayır cheesecake hemde şöyleee limonlu.Sanki hıncımı cheesecaketen almak istercesine:)Yaptım ,yedim ,rahatladım.Her şeye kolay kolay yüz vermeyen eşim bile beğendi.KPSS'de atanamadım en azından kekim güzel oldu.Bu da züğürt tesellisi olsa gerek.Offfff yaaaaa!Siz bana bakmayın.Eğer cheesecake seviyorsanız Bu tarifi deneyin derim.Benim kalıbım büyük olmasına rağmen (26cm) kalınlığı gayet güzeldi.Daha küçük kalıpta yaparsanız daha kalın olur.Bu tarifi 'ne http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ 'a göndermek istiyorum.İşte tarif:

Malzemeler:(26cm kalıp )

Üst malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 500 gr labne peyniri ya da kahvaltılık lor
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu krema
  • 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
Taban Malzemesi:
  • 1,5 paket Eti Burçak
  • 100gr tereyağ veya margarin
Sos Malzemesi:
  • 1 limon suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
Peynir ,şeker ,yumurtalar mikserle çırpılır.İçine krema,vanilya,limon suyu,rendesi,mısır nişastası ilave edilip karıştırılır.Eti Burçak robattan geçirilir.Eritilen soğutulan yağ ile karıştırılarak bisküvi kelepçeli kalıba güzelce yayılır.Peynirli karışımı bisküvili tabana boşaltılır ve 170 derece de 45 dakika pişirilir.Sos malzemeleri hepsi karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar pişirilir.Pişen kekin üzerine sos dökülür.Oda sıcaklığına kadar soğutulur.Sonra dolapta en az 2 saat beklemeli.Vaktiniz varsa bir gece beklesin.Afiyet olsun:))

4 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

iyi yaptınnn :) ne güzel olmuş valla,ellerine sağlık canım..çok teşekkürler,sevgiler...afiyet olsun :)

özlem dedi ki...

canım etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifini aldım ve yayınladım sevgiler.

Gelibolu17 dedi ki...

merhaba canım,nasılsın?
çay kahve bahane etkinliğimize ev sahibeliği yapmak istermisin diye sormaya geldim...

aytebru dedi ki...

çok sevinirim:)

7 Aralık 2011 Çarşamba

BEN LİMONLU CHEESECAKE YAPTIMMM:)


Geçen gün içinde televizyonlarda bir bayan vardı.Belki seyretmişsinizdir.'Ben kocaa buldum','zor buldum 'diye gelin arabasından bağırıyordu.Çok hoşuma gitti bu video.Ben de evde o tonda herşeyi bağırarak söylüyorum.Peki bunun cheesecake le ne alakası var deseniz şöyle ,benim için cheesecake yapmak çok zor görünüyordu.Ama güzel bir cheesecake yapınca 'ben cheesecake yaptıımmm','çok güzel yaptım' diye dolanmaya başladım.Benim yılan hikayesine dönen KPSS maceram maalesef yine hüsranla sonuçlandı.Ve benim cheesecake krizim tuttu.Arkadaşım canın tatlı mı istedi dedi.Hayır cheesecake hemde şöyleee limonlu.Sanki hıncımı cheesecaketen almak istercesine:)Yaptım ,yedim ,rahatladım.Her şeye kolay kolay yüz vermeyen eşim bile beğendi.KPSS'de atanamadım en azından kekim güzel oldu.Bu da züğürt tesellisi olsa gerek.Offfff yaaaaa!Siz bana bakmayın.Eğer cheesecake seviyorsanız Bu tarifi deneyin derim.Benim kalıbım büyük olmasına rağmen (26cm) kalınlığı gayet güzeldi.Daha küçük kalıpta yaparsanız daha kalın olur.Bu tarifi 'ne http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ 'a göndermek istiyorum.İşte tarif:

Malzemeler:(26cm kalıp )

Üst malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 500 gr labne peyniri ya da kahvaltılık lor
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu krema
  • 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
Taban Malzemesi:
  • 1,5 paket Eti Burçak
  • 100gr tereyağ veya margarin
Sos Malzemesi:
  • 1 limon suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
Peynir ,şeker ,yumurtalar mikserle çırpılır.İçine krema,vanilya,limon suyu,rendesi,mısır nişastası ilave edilip karıştırılır.Eti Burçak robattan geçirilir.Eritilen soğutulan yağ ile karıştırılarak bisküvi kelepçeli kalıba güzelce yayılır.Peynirli karışımı bisküvili tabana boşaltılır ve 170 derece de 45 dakika pişirilir.Sos malzemeleri hepsi karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar pişirilir.Pişen kekin üzerine sos dökülür.Oda sıcaklığına kadar soğutulur.Sonra dolapta en az 2 saat beklemeli.Vaktiniz varsa bir gece beklesin.Afiyet olsun:))

4 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

iyi yaptınnn :) ne güzel olmuş valla,ellerine sağlık canım..çok teşekkürler,sevgiler...afiyet olsun :)

özlem dedi ki...

canım etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifini aldım ve yayınladım sevgiler.

Gelibolu17 dedi ki...

merhaba canım,nasılsın?
çay kahve bahane etkinliğimize ev sahibeliği yapmak istermisin diye sormaya geldim...

aytebru dedi ki...

çok sevinirim:)