Cumartesi erken kalktım(zaten her zaman erken kalkıyorum:)) ve mayalı hamur yoğurdum.Bildiğiniz klasik mayalı hamur.Annemin her zaman yaptığı Gardoş Hıçın yapmak için.Annem Karaçaylı olduğundan bu böreği çok yapar.Ama o yağda kızartır.Asıl öyle yapılır.Püf noktası patatesin içinde kalması ve hamurun delinmemesi.Ancak ben deldim ve içine bir sürü yağ çekti.Bende hemen tava çıkarıp yağsız olarak pişirdim böreğimi:)Dolayısıyla benim Gardoş Hıçın yalan oldu.Onun yerine Çerkeslerin yaptığı Velibaht oldu galiba:)Gayet lezzetli olduğu söylendi.Hatta yarın komşum Özlem de tekrar yapacağız.Bu tarifi http://mutfakincisi.blogspot.com/ arkadaşımıza Çay,Kahve Bahane etkinliğine göndermek istiyorum.Tarif çok basit ve şöyle:
Malzemeler:
Hamur:
- 1 paket instant maya
- 1tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı un(gerekirse arttırılır)
- Yeterli miktarda su
İç Malzemesi:
- 3 patates
- 1 kuru soğan
- 100 gr beyaz peynir(arzu ettiğiniz miktarda kullanabilirsiniz)
Unun içine maya, tuz, şeker ve su ilave edilir.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Gerek duyulursa un eklenir.40-50 dakika mayalanır.Bu arada patates haşlanır ve rendelenir.İçine peynir ve çok ince doğranmış soğan ilave edilir.(soğan rendelenebilirde)Mayalanan hamur bezelere ayrılır.Resimde olduğu gibi her bezenin içine iç konup kapatılır.Her beze çok bastırmadan açılır.Teflon tava da pişirilip tereyağ sürerek sıcak sıcak ikram edilir.Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder