21 Ekim 2012 Pazar

GÜZEL BİR ŞEKERPARE TARİFİ:)

Bayram yaklaşırken güzel bir şekerpare tarifi vermek istedim.Tarif bana ait değil. Arda'nın Mutfağı programında görüp denediğim bir tarif .Gerçekten çok lezzetli oldu.Ben Ramazan Ayı içinde bir davet için yapmıştım.Arkadaşım tatlıyı pek yemediği halde iki tane bu tatlıdan yedi.Arda Bey'in bir kaç tarifini daha denedim ve açıkçası çok memnun kaldım.Ölçüler birebir tutuyor.Kendisi de o kadar iştahlı yiyiyor ki yaptığı tarifin tadını merak edip ben de denemek istiyorum:))Şekerpare tutkunu iseniz veya bu tarz tatlıları seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.Şimdiden afiyet olsun:)


Malzemeler:

250 gr. tereyağ
2  yumurta
500 gr. un
150 gr. pudra şekeri
1  tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr. irmik
Badem

Şerbeti:
5 su bardağı su
1 kg.toz şeker
¼ limonun suyu

Badem dışında bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp yağlanmış tepsiye aralıklı diziyoruz.Üzerine bademleri yerleştiriyoruz.160 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz.Bu sırada şerbeti hazırlayıp kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.Fırından aldığımız tatlının üzerine sıcak olarak ilave ediyoruz.Afiyet olsun:)))

2 yorum:

Pozitif Pembe dedi ki...

ohhhhhh canım istedi nasıl güzelde çekmişsin eline sağlık canım....

pastaeli-ebru dedi ki...

teşekkürler.Valla tadı da çok güzeldi:)

21 Ekim 2012 Pazar

GÜZEL BİR ŞEKERPARE TARİFİ:)

Bayram yaklaşırken güzel bir şekerpare tarifi vermek istedim.Tarif bana ait değil. Arda'nın Mutfağı programında görüp denediğim bir tarif .Gerçekten çok lezzetli oldu.Ben Ramazan Ayı içinde bir davet için yapmıştım.Arkadaşım tatlıyı pek yemediği halde iki tane bu tatlıdan yedi.Arda Bey'in bir kaç tarifini daha denedim ve açıkçası çok memnun kaldım.Ölçüler birebir tutuyor.Kendisi de o kadar iştahlı yiyiyor ki yaptığı tarifin tadını merak edip ben de denemek istiyorum:))Şekerpare tutkunu iseniz veya bu tarz tatlıları seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.Şimdiden afiyet olsun:)


Malzemeler:

250 gr. tereyağ
2  yumurta
500 gr. un
150 gr. pudra şekeri
1  tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr. irmik
Badem

Şerbeti:
5 su bardağı su
1 kg.toz şeker
¼ limonun suyu

Badem dışında bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp yağlanmış tepsiye aralıklı diziyoruz.Üzerine bademleri yerleştiriyoruz.160 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz.Bu sırada şerbeti hazırlayıp kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.Fırından aldığımız tatlının üzerine sıcak olarak ilave ediyoruz.Afiyet olsun:)))

2 yorum:

Pozitif Pembe dedi ki...

ohhhhhh canım istedi nasıl güzelde çekmişsin eline sağlık canım....

pastaeli-ebru dedi ki...

teşekkürler.Valla tadı da çok güzeldi:)