27 Nisan 2013 Cumartesi

YALANCI EKLER


Fotoğraf: Yalancı ekler

Merhabalar...Daha dün gece yaptığım bu güzel tarifi sizinle paylaşmak istedim.Yine annemin misafirleri için yaptım.Bu aralar ana -kız kedidili bisküvilere takmış durumdayız.Kedidiliyle yapılan pastalar hem hafif hem de lezzetli oluyor.Dün yarım saat içinde yaptım bu pastayı.Bir de Erzincan Lokumu yaptım ancak. Acele işe şeytan karışır misali kabartma tozu eklemediğim için kabarmadı lokum.Bu yüzden onu başka zaman yapıp yayınlamak istiyorum.Kabarmamasına rağmen ben tadını çok beğendim.O yüzden ikinci kere denemek için kararlıyım.Bu eklerin de çeşitleri var.Kimi çikolata sossuz,kimi çilek soslu gibi.Ancak ben riske girmedim ve hazır çikolata sos kullandım.Gelelim tarife:))

Malzemeler:
  • 1,5 paket kedidili(kullandığınız tepsiye göre değişir bu miktar)
  • 1,5 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır çikolata sos
Yapılışı:
3 bardak sütü ayırıp içine yumurta ,un,şeker ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir.Koyu kıvamlı bir muhallebi oluyor.Kenarda soğurken kedidilini ıslatmak için 2 su bardağı süt kullandım.Süte batırıp hemen çekip tepsiye yerleştirdim.Herbirinin üzerine muhallebi ilave ettim.Kalan kedidilini de ıslatıp üzerine kapatım.En son kalan 2,5 bardak sütle çikolata sosu pişirip,biraz soğuttum.Eklerin üzerine sosu gezdirdim.Ben tam sos soğumadığından hindistancevizini ikram ederken dökmeyi planlıyorum.Afiyet olsun:)))

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

pasta nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.bu arada yorum kısmıa google crome dan girilmiyorçgeçenlerde başka arkadaştada aynısıydı.haberin olsun canım.sevgiler.

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Arkadaşım
hangi arada derede zaman buluyorsun
hem pastalar yapıyorsun , hemde blogguna zaman ayırıyorsun .Bravo
valla sana.Ellerine sağlık

aytebru dedi ki...

uyarınız ve güzel sözleriniz için teşekkürler.sorunu çözebilirim umarım.

bana diyorsun ama sen benden daha hızlısın mine:)

27 Nisan 2013 Cumartesi

YALANCI EKLER


Fotoğraf: Yalancı ekler

Merhabalar...Daha dün gece yaptığım bu güzel tarifi sizinle paylaşmak istedim.Yine annemin misafirleri için yaptım.Bu aralar ana -kız kedidili bisküvilere takmış durumdayız.Kedidiliyle yapılan pastalar hem hafif hem de lezzetli oluyor.Dün yarım saat içinde yaptım bu pastayı.Bir de Erzincan Lokumu yaptım ancak. Acele işe şeytan karışır misali kabartma tozu eklemediğim için kabarmadı lokum.Bu yüzden onu başka zaman yapıp yayınlamak istiyorum.Kabarmamasına rağmen ben tadını çok beğendim.O yüzden ikinci kere denemek için kararlıyım.Bu eklerin de çeşitleri var.Kimi çikolata sossuz,kimi çilek soslu gibi.Ancak ben riske girmedim ve hazır çikolata sos kullandım.Gelelim tarife:))

Malzemeler:
  • 1,5 paket kedidili(kullandığınız tepsiye göre değişir bu miktar)
  • 1,5 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır çikolata sos
Yapılışı:
3 bardak sütü ayırıp içine yumurta ,un,şeker ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir.Koyu kıvamlı bir muhallebi oluyor.Kenarda soğurken kedidilini ıslatmak için 2 su bardağı süt kullandım.Süte batırıp hemen çekip tepsiye yerleştirdim.Herbirinin üzerine muhallebi ilave ettim.Kalan kedidilini de ıslatıp üzerine kapatım.En son kalan 2,5 bardak sütle çikolata sosu pişirip,biraz soğuttum.Eklerin üzerine sosu gezdirdim.Ben tam sos soğumadığından hindistancevizini ikram ederken dökmeyi planlıyorum.Afiyet olsun:)))

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

pasta nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.bu arada yorum kısmıa google crome dan girilmiyorçgeçenlerde başka arkadaştada aynısıydı.haberin olsun canım.sevgiler.

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Arkadaşım
hangi arada derede zaman buluyorsun
hem pastalar yapıyorsun , hemde blogguna zaman ayırıyorsun .Bravo
valla sana.Ellerine sağlık

aytebru dedi ki...

uyarınız ve güzel sözleriniz için teşekkürler.sorunu çözebilirim umarım.

bana diyorsun ama sen benden daha hızlısın mine:)