14 Haziran 2013 Cuma

KÖSTEBEK PASTA




Herkese merhaba.Bu aralar sık sık pasta yapıyorum.Doğumgünlerinden başımızı alamıyoruz:)Ancak haftaiçi olduğu için doğumgünleri istediğim gibi pastalar yapamıyorum.Ancak tatları gerçekten güzel olanlar vardı.Kötü görüntülerine rağmen onları yayınlayabilirim sanırım:)Çünkü tatları gerçekten güzeldi.Hele çikolatalı-çilekli pasta bence çok lezzetliydi.Yukarıda ki resimden anlayacağınız gibi heryer çilek benim için.Her pastanın içine olmazsa dışına kondurdum gördüğünüz çilekleri...İlçe de çalışmanın faydası.Yukarda gördünüz çilekler tarladan toplanıp gelmişti.Tamamen doğal.İlaç ,gübre yok:))Reçeller yaptım,pastalara süs yaptım,pastaların içine koydum ,yedim.Anlayacağınız bu çileklerin etinden ,sütünden yaralandım:)Vereceğim tarifte ise çileğin rolü sadece dekor olması.Bu pasta görüntü ve tat olarak güzel oldu.Çünkü vaktim çokken haftasonu yaptım.




Sevgili pelinchef'in tarifi.Ellerine sağlık resimlerle yapılışını çok güzel anlatmış.Yapımı oldukça kolay bir pasta.Ben porsiyonluk yapıyorum ancak ilk defa büyük boy yaptım.


Bu resimde de kesilmiş halini görüyorsunuz.(çileklere dikkat lütfen herşeyin üstündeler:)Tarifi ise şöyle:)


Malzemeler:

Kek:
  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2,5 kahve fincanı şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3,5 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu(1 tatlı kaşığıydı ben hepsini ekledim)
Krema:
  • 3su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon rendesi
  • İçi için 3 muz
Yapılışı:

Yumurta ve şeker mikserle bir güzel çırpılır.İçine vanilya eklenir.Süt ,yağ eklenerek içice çırpılır.En son kuru malzemeler eklenerek karıştırılır.180 derece fırunda 40 dakika pişirilir.Kremasında da vanilya ve limon kabuğu en konulmak üzere pişirilir.Altı kapatılınca vanilya ve limon kabuğu eklenir.Kekin içi oyulur.Yan duvarlarına ellemiyoruz.Tabanda kalan kekin üstüne biraz krema eklenir.Muzlar irice kesilerek kremanın üstüne yerleştirilir.Muzların üstüne de krema eklenir.Keki oyarak çıkardığımız kek parçalarını ister rondoda ister elde ufalayıp kremanın üstünü tamamen kapatıyoruz.Dolapta dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.(Yapılışını resimli görmek için http://www.pelinchef.com/ a mutlaka uğrayın.Pelin Hanım çok güzel anlatmış)Afiyet olsun:)))

3 yorum:

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Tarifi denedim .Çok güzel oldu.Kışın
çilek reçeli yemeye geleceğim.
Öptüm

marin ekipman dedi ki...

www.marinekipman.com olarak vermiş oldugunuz bilği detayları için teşekkür ederim.

Sema dedi ki...

Ellerinize sağlık.Nefis olmuş sevgilerimle..

14 Haziran 2013 Cuma

KÖSTEBEK PASTA




Herkese merhaba.Bu aralar sık sık pasta yapıyorum.Doğumgünlerinden başımızı alamıyoruz:)Ancak haftaiçi olduğu için doğumgünleri istediğim gibi pastalar yapamıyorum.Ancak tatları gerçekten güzel olanlar vardı.Kötü görüntülerine rağmen onları yayınlayabilirim sanırım:)Çünkü tatları gerçekten güzeldi.Hele çikolatalı-çilekli pasta bence çok lezzetliydi.Yukarıda ki resimden anlayacağınız gibi heryer çilek benim için.Her pastanın içine olmazsa dışına kondurdum gördüğünüz çilekleri...İlçe de çalışmanın faydası.Yukarda gördünüz çilekler tarladan toplanıp gelmişti.Tamamen doğal.İlaç ,gübre yok:))Reçeller yaptım,pastalara süs yaptım,pastaların içine koydum ,yedim.Anlayacağınız bu çileklerin etinden ,sütünden yaralandım:)Vereceğim tarifte ise çileğin rolü sadece dekor olması.Bu pasta görüntü ve tat olarak güzel oldu.Çünkü vaktim çokken haftasonu yaptım.




Sevgili pelinchef'in tarifi.Ellerine sağlık resimlerle yapılışını çok güzel anlatmış.Yapımı oldukça kolay bir pasta.Ben porsiyonluk yapıyorum ancak ilk defa büyük boy yaptım.


Bu resimde de kesilmiş halini görüyorsunuz.(çileklere dikkat lütfen herşeyin üstündeler:)Tarifi ise şöyle:)


Malzemeler:

Kek:
  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2,5 kahve fincanı şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3,5 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu(1 tatlı kaşığıydı ben hepsini ekledim)
Krema:
  • 3su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon rendesi
  • İçi için 3 muz
Yapılışı:

Yumurta ve şeker mikserle bir güzel çırpılır.İçine vanilya eklenir.Süt ,yağ eklenerek içice çırpılır.En son kuru malzemeler eklenerek karıştırılır.180 derece fırunda 40 dakika pişirilir.Kremasında da vanilya ve limon kabuğu en konulmak üzere pişirilir.Altı kapatılınca vanilya ve limon kabuğu eklenir.Kekin içi oyulur.Yan duvarlarına ellemiyoruz.Tabanda kalan kekin üstüne biraz krema eklenir.Muzlar irice kesilerek kremanın üstüne yerleştirilir.Muzların üstüne de krema eklenir.Keki oyarak çıkardığımız kek parçalarını ister rondoda ister elde ufalayıp kremanın üstünü tamamen kapatıyoruz.Dolapta dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.(Yapılışını resimli görmek için http://www.pelinchef.com/ a mutlaka uğrayın.Pelin Hanım çok güzel anlatmış)Afiyet olsun:)))

3 yorum:

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Tarifi denedim .Çok güzel oldu.Kışın
çilek reçeli yemeye geleceğim.
Öptüm

marin ekipman dedi ki...

www.marinekipman.com olarak vermiş oldugunuz bilği detayları için teşekkür ederim.

Sema dedi ki...

Ellerinize sağlık.Nefis olmuş sevgilerimle..