25 Kasım 2010 Perşembe

ÇİKOLATA KAPLI ZENCEFİLLİ KURABİYE


Zencefilli kurabiyenin tadını hep merak etmiştim.İnternette gezerken birçok tarifle karşılaştım.Aşağı yukarı benzer tarifler.Ama beni hoşuma giden tarifi http://sibelinkahvesi.blogspot.com/ da buldum.Bu kurabiyeyi yiyenler hazır aldığımı sandılar.Bundan sonra zevkle yapıp yiyeceğim bir kurabiye tarifi.Sibel Hanım'a teşekkürler:))
Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardağı esmer şeker(ben beyaz toz şeker kullandım)
125 gr tereyağ
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1/3 su bardağı pekmez
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Tereyağ ve şeker iyice karıştırılır.Yumurta ve pekmez de ilave edilerek iyice harmanlanır.Kuru malzemelerin hepsi başka yerde harmanlanıp sıvı karışama ilave edilir.Yumuşak bir hamur elde edilir.30 dakika hamur dolapta dinlendirilir.Sonra 1/2 cm kalınlığında açılıp istenilen kalıpla kesilip 175 derecede pişirilir.Çok bereketli bir kurabiye oluyor.Sibel Hanım'ın dediği gibi soğutup saklamak mümkün.Ben kaynayan suyun üzerine cam kase içinde çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin yarısını bu çikolataya batırdım.Çikolata bu kurabiyeye çok yakıştı.Sade de oldukça güzel.Afiyet olsun.))

Hiç yorum yok:

25 Kasım 2010 Perşembe

ÇİKOLATA KAPLI ZENCEFİLLİ KURABİYE


Zencefilli kurabiyenin tadını hep merak etmiştim.İnternette gezerken birçok tarifle karşılaştım.Aşağı yukarı benzer tarifler.Ama beni hoşuma giden tarifi http://sibelinkahvesi.blogspot.com/ da buldum.Bu kurabiyeyi yiyenler hazır aldığımı sandılar.Bundan sonra zevkle yapıp yiyeceğim bir kurabiye tarifi.Sibel Hanım'a teşekkürler:))
Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardağı esmer şeker(ben beyaz toz şeker kullandım)
125 gr tereyağ
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1/3 su bardağı pekmez
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Tereyağ ve şeker iyice karıştırılır.Yumurta ve pekmez de ilave edilerek iyice harmanlanır.Kuru malzemelerin hepsi başka yerde harmanlanıp sıvı karışama ilave edilir.Yumuşak bir hamur elde edilir.30 dakika hamur dolapta dinlendirilir.Sonra 1/2 cm kalınlığında açılıp istenilen kalıpla kesilip 175 derecede pişirilir.Çok bereketli bir kurabiye oluyor.Sibel Hanım'ın dediği gibi soğutup saklamak mümkün.Ben kaynayan suyun üzerine cam kase içinde çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin yarısını bu çikolataya batırdım.Çikolata bu kurabiyeye çok yakıştı.Sade de oldukça güzel.Afiyet olsun.))

Hiç yorum yok: