6 Aralık 2010 Pazartesi

PORTAKALLI ISLAK YILBAŞI KEKİ

Bu keki Sofra Dergisi'nin Yılbaşı Özel ekinde görünce denemeye karar verdim ve bu kararı pazar günü uyguladım:)Hep denemek istediğim bu keki nihayet denedim.Çayın yanında zevkle yenecek bir kek.Yapımı da çok basit.Pazar sabahı çay demlenene kadar ben hazırladım ve fırına verdim.Sabah kahvaltısını portakal kokulu bir mutfakta yaptık.Çok lezzetli bir kahvaltı oldu:)

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ(ben fındıkyağı kullandım)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal rendesi ve kendisi
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yapılışı:
Şeker ve yumurta iyice çırpılır.İçine süt ve yağ ilave edilir.Un,kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma ilave edilir.Bir portakalın rendesini keke ilave ediyoruz.Rendelemiş portakalı dilimleyip yağlanmış kek kalıbının altına yerleştirilir.Kek üzerine dökülür.170 derecede pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika fırında tutulur.Pişince servis tabağına alınır ve portakal suyu üzerine gezdirilir.:)Afiyet olsun
Not:Portakal suyunu süzmekte yarar var.Görsellik açısından...

Hiç yorum yok:

6 Aralık 2010 Pazartesi

PORTAKALLI ISLAK YILBAŞI KEKİ

Bu keki Sofra Dergisi'nin Yılbaşı Özel ekinde görünce denemeye karar verdim ve bu kararı pazar günü uyguladım:)Hep denemek istediğim bu keki nihayet denedim.Çayın yanında zevkle yenecek bir kek.Yapımı da çok basit.Pazar sabahı çay demlenene kadar ben hazırladım ve fırına verdim.Sabah kahvaltısını portakal kokulu bir mutfakta yaptık.Çok lezzetli bir kahvaltı oldu:)

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ(ben fındıkyağı kullandım)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal rendesi ve kendisi
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yapılışı:
Şeker ve yumurta iyice çırpılır.İçine süt ve yağ ilave edilir.Un,kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma ilave edilir.Bir portakalın rendesini keke ilave ediyoruz.Rendelemiş portakalı dilimleyip yağlanmış kek kalıbının altına yerleştirilir.Kek üzerine dökülür.170 derecede pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika fırında tutulur.Pişince servis tabağına alınır ve portakal suyu üzerine gezdirilir.:)Afiyet olsun
Not:Portakal suyunu süzmekte yarar var.Görsellik açısından...

Hiç yorum yok: