30 Ocak 2011 Pazar

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

Bir güzel lezzet daha :))Deneyen herkes çok beğendi bu böreği.Elif Korkmazel'in tarifi.Bir ıspanak bir mantar bu kadar biribirine yakışır:))Yemekteyiz Şefler bölümünde Elif Hanım yaptrı bu tarifi .Deneyen arkadaşlar hamuru kendim açtım sandı.Fırından çıkınca gerçekten çıtır çıtır oluyor kısa süre de tüketmekte fayda var.Sonra durunca yumuşuyor haliyle.

Malzemeleri
  • 1 bağ ıspanak
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kase mantar(muhallebi kasesi denilen tarzda)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Arzuya göre karabiber,pul biber
  • Tuz
  • 4 yufka
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:
Biraz sıvıyağ tavaya eklenip soğanlar güzelce kavrulur.Üzerine ıspanak ilave edilip soteleniyor.Baharatı ve tuzu ilave edebilirsiniz bu aşamada.Ayrı bir tavada çok az bir sıvıyağ ile doğranmış mantar sotelenip ıspanağa ilave edilir.İşin püf noktası ise beşamel sos.1 yemek kaşığı tereyağ ile 1 yemek kaşığı un kavrulur ve içine 1 su bardağı süt konup beşamel sos elde edilir.Bu sosta ıspanak ve mantara ilave edilip karıştırılır. Şimdi böreğin çıtırlığını sağlayan diğer püf noktası ise 1 su bardağı zeytinyağ ile 1 su bardağı su karıştırılacak.Bir yufka serilip bu su-zeytinyağ karışımı güzelce sürülüp diğer yufka üzerine serilecek ve ona da bu karışım sürülüp 12 parçaya bölünecek.İç malzeme konup sigara böreği gibi sarılacak.Bu malzeme ile toplam 24 adet börek çıkıyor.Fırına koymadan önce su -zeytinyağ karışımı böreklerin üzerine sürülecek.200 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilecek.Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

30 Ocak 2011 Pazar

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

Bir güzel lezzet daha :))Deneyen herkes çok beğendi bu böreği.Elif Korkmazel'in tarifi.Bir ıspanak bir mantar bu kadar biribirine yakışır:))Yemekteyiz Şefler bölümünde Elif Hanım yaptrı bu tarifi .Deneyen arkadaşlar hamuru kendim açtım sandı.Fırından çıkınca gerçekten çıtır çıtır oluyor kısa süre de tüketmekte fayda var.Sonra durunca yumuşuyor haliyle.

Malzemeleri
  • 1 bağ ıspanak
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kase mantar(muhallebi kasesi denilen tarzda)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Arzuya göre karabiber,pul biber
  • Tuz
  • 4 yufka
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:
Biraz sıvıyağ tavaya eklenip soğanlar güzelce kavrulur.Üzerine ıspanak ilave edilip soteleniyor.Baharatı ve tuzu ilave edebilirsiniz bu aşamada.Ayrı bir tavada çok az bir sıvıyağ ile doğranmış mantar sotelenip ıspanağa ilave edilir.İşin püf noktası ise beşamel sos.1 yemek kaşığı tereyağ ile 1 yemek kaşığı un kavrulur ve içine 1 su bardağı süt konup beşamel sos elde edilir.Bu sosta ıspanak ve mantara ilave edilip karıştırılır. Şimdi böreğin çıtırlığını sağlayan diğer püf noktası ise 1 su bardağı zeytinyağ ile 1 su bardağı su karıştırılacak.Bir yufka serilip bu su-zeytinyağ karışımı güzelce sürülüp diğer yufka üzerine serilecek ve ona da bu karışım sürülüp 12 parçaya bölünecek.İç malzeme konup sigara böreği gibi sarılacak.Bu malzeme ile toplam 24 adet börek çıkıyor.Fırına koymadan önce su -zeytinyağ karışımı böreklerin üzerine sürülecek.200 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilecek.Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok: