28 Şubat 2011 Pazartesi

KIBRIS TATLISI


Aceleden dolayı hızla resmini çektiğim bir tatlı tarifi vermek istiyorum.Ben tarifi akrabamızdan aldım.Başka yere götüreceğim içinde kesip daha güzel resimleyemedim.Ancak arşivimde olması için bu resimle idare etmek zorundayım:)Benim beğendiğim bir tatlı ...

Malzemeleri:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limon
Kreması:
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.İçine diğer malzemeler ilave edilerek yuvarlak borcam tepsinin altı yağlanarak keki dökülüp 180 derece de pişirilir.Kek soğurken şerbet 10 dakika kaynatılır ılıyınca kekin üzerine dökülür.Tatlı soğumaya bırakılır.Kremanın tüm malzemeleri karıştırılarak pişirilir ve şerbetli kekin üzerine dökülür.Tatlıyı biraz dinlendirmekte fayda var.Böylece lezzeti yerine geliyor.Afiyet olsun:))

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba tarifde 1 su bardagi hindistan cevizi yazilmis bunu kek malzemeklerinin icine mi katiliyor yoksa en son susleme icin mi kullaniliyor tesekkurler

pastaeli-ebru dedi ki...

merhaba inanır mısınız bilmem şu anda bu tatlıyı yaptım ve bilgisayar başına oturdum.sorunuzu gördüm.kek malzemelerinin hepsi içine ekleniyor.tabi hindistan cevizi de içine ekleniyor.üzeri için kullanılmıyor.

28 Şubat 2011 Pazartesi

KIBRIS TATLISI


Aceleden dolayı hızla resmini çektiğim bir tatlı tarifi vermek istiyorum.Ben tarifi akrabamızdan aldım.Başka yere götüreceğim içinde kesip daha güzel resimleyemedim.Ancak arşivimde olması için bu resimle idare etmek zorundayım:)Benim beğendiğim bir tatlı ...

Malzemeleri:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limon
Kreması:
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.İçine diğer malzemeler ilave edilerek yuvarlak borcam tepsinin altı yağlanarak keki dökülüp 180 derece de pişirilir.Kek soğurken şerbet 10 dakika kaynatılır ılıyınca kekin üzerine dökülür.Tatlı soğumaya bırakılır.Kremanın tüm malzemeleri karıştırılarak pişirilir ve şerbetli kekin üzerine dökülür.Tatlıyı biraz dinlendirmekte fayda var.Böylece lezzeti yerine geliyor.Afiyet olsun:))

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba tarifde 1 su bardagi hindistan cevizi yazilmis bunu kek malzemeklerinin icine mi katiliyor yoksa en son susleme icin mi kullaniliyor tesekkurler

pastaeli-ebru dedi ki...

merhaba inanır mısınız bilmem şu anda bu tatlıyı yaptım ve bilgisayar başına oturdum.sorunuzu gördüm.kek malzemelerinin hepsi içine ekleniyor.tabi hindistan cevizi de içine ekleniyor.üzeri için kullanılmıyor.