5 Ocak 2012 Perşembe

SADRAZAM LOKUMU VE PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71. HAFTA

Herkesin geçmiş yılını gecikmeli olarak kutlarım:)Garip bir giriş oldu gerçi.Yoğun bir yılbaşının ardından hala yoğunluk devam ediyor.Ama nasıl bir yoğunluk anlamış değilim.Bütün bunlara rağmen 2012 inşallah bizim ve herkes için güzel bir yıl olur.Sadrazam Lokumu tarifini  gördüğümden beri denemek için fırsat bekledim ve yılbaşından önce günümde deneme fırsatı oldu.Çok beğendim doğrusu.Arkadaşlar da beğendi.Yumuşak ,kreması lezzetli bir tatlı.Porsiyonluk olması benim için ayrı bir artı.İkramı kolay olduğu için porsiyon pastaları seviyorum.Değişik tariflerden kendi yorumumu ortaya koyarak yaptım bu pastayı.Tarifi daveti için  teşekkür ederek http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/'un PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71. HAFTA etkinliğine göndermek istiyorum.Tarife gelince:
Malzemeler:

Kek:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon rendesi(arzu edilirse)
  • 2 su bardağı un
Krema:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Keki Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı süt(yetmezse 1 su bardağı daha ekleyin.ben 2 bardak kullandım süt arttı)
  • Üzeri için hindistan cevizi
Yapılışı:
Kekin şeker ve yumurtaları 10 dakika mikserle çırpılıp  süt ilave edilip biraz daha çırpılır.Diğer malzemelerde eklenip küçük fırın tepsisinde 150 derecede pişirilir..Bu arada krema hazırlanır.En son içine tereyağ ve vanilya eklenip mikserle çırpılır ve soğumaya bırakılır.Soğuyan keki enine dörder parmak arayla kesip elde edilen büyük dikdörtgenleri boyuna ikiye ayırıyoruz.Bu daha küçük dikdörtgenleri pandispanya böldüğümüz gibi iki parçaya ayırıyoruz.Bir küçük dikdörtgenden 2 küçük dikdörtgen elde ediyoruz.Her bir parçaya krema sürüyoruz.(Dlerseniz içine fındık,ceviz,muz,çikolata ekleyebilirsiniz.Ben sade yaptım.)Rulo şeklinde sarıp süte her tarafını batırıp hindistan ceviziyle kaplıyoruz.Hepsi bitince buzdolabında bir gece bekletmekte yarar var.Herkese afiyet olsun:)

1 yorum:

özlem dedi ki...

etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarfiin yayında sevgiler.
tariflerinizi bekliyorum

5 Ocak 2012 Perşembe

SADRAZAM LOKUMU VE PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71. HAFTA

Herkesin geçmiş yılını gecikmeli olarak kutlarım:)Garip bir giriş oldu gerçi.Yoğun bir yılbaşının ardından hala yoğunluk devam ediyor.Ama nasıl bir yoğunluk anlamış değilim.Bütün bunlara rağmen 2012 inşallah bizim ve herkes için güzel bir yıl olur.Sadrazam Lokumu tarifini  gördüğümden beri denemek için fırsat bekledim ve yılbaşından önce günümde deneme fırsatı oldu.Çok beğendim doğrusu.Arkadaşlar da beğendi.Yumuşak ,kreması lezzetli bir tatlı.Porsiyonluk olması benim için ayrı bir artı.İkramı kolay olduğu için porsiyon pastaları seviyorum.Değişik tariflerden kendi yorumumu ortaya koyarak yaptım bu pastayı.Tarifi daveti için  teşekkür ederek http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/'un PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71. HAFTA etkinliğine göndermek istiyorum.Tarife gelince:
Malzemeler:

Kek:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon rendesi(arzu edilirse)
  • 2 su bardağı un
Krema:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Keki Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı süt(yetmezse 1 su bardağı daha ekleyin.ben 2 bardak kullandım süt arttı)
  • Üzeri için hindistan cevizi
Yapılışı:
Kekin şeker ve yumurtaları 10 dakika mikserle çırpılıp  süt ilave edilip biraz daha çırpılır.Diğer malzemelerde eklenip küçük fırın tepsisinde 150 derecede pişirilir..Bu arada krema hazırlanır.En son içine tereyağ ve vanilya eklenip mikserle çırpılır ve soğumaya bırakılır.Soğuyan keki enine dörder parmak arayla kesip elde edilen büyük dikdörtgenleri boyuna ikiye ayırıyoruz.Bu daha küçük dikdörtgenleri pandispanya böldüğümüz gibi iki parçaya ayırıyoruz.Bir küçük dikdörtgenden 2 küçük dikdörtgen elde ediyoruz.Her bir parçaya krema sürüyoruz.(Dlerseniz içine fındık,ceviz,muz,çikolata ekleyebilirsiniz.Ben sade yaptım.)Rulo şeklinde sarıp süte her tarafını batırıp hindistan ceviziyle kaplıyoruz.Hepsi bitince buzdolabında bir gece bekletmekte yarar var.Herkese afiyet olsun:)

1 yorum:

özlem dedi ki...

etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarfiin yayında sevgiler.
tariflerinizi bekliyorum