5 Mart 2012 Pazartesi

HAVUÇ TATLISI


Havucu pişmiş olarak çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim.Yemeklerin içinden seçip ayırdığımı itiraf etmeliyim.Tatlı olarak sadece havuçlu kek içinde kullanıyorum.Bu tatlıyı tesadüfen buldum.Sevgili Rumma'nın sitesinde gördüm.Yapım aşamasını görmeyen havuç olduğunu anlamıyor diyordu.Gerçekten öyle oldu.Yiyenler havuç olduğunu anlayamadı.Çocuklar özellikle zevkle yedi.Bende onları seyrederek ön yargımdan kurtuldum ve tadına baktım.Beğendim doğrusu:))Havuç olduğunu anlamak çok zor.Çok hafif yemesi zevkli.Renginden mi bilmem bana hep hoş bir yaz tatlısı imajı verdi nedense:)Yapımı da çok kolay.Bu tarifi ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİ'NİN ev sahibi http://elifindefterinden.com/'a gönderiyorum.Yapılışı şöyle:

Malzemeler:

  • 1 kilo havuç(bu kadar pişmiş havuç benim için korkunç ama bu tatlıda çok lezzetli.:)))
  • 1limon rendesi
  • 1 limon suyu
  • 4 yemek kaşığı nisaşta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 paket pötibör bisküvi
  • 2 paket vanilya
Yapılışı:
Havuçları soyup iri iri doğrayıp su bardağı suyla yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Pişince ben ezdim blender ile.Sonra 1 bardak su ile nişastayı ezip havucun içine ilave ettim.Diğer malzemelerin hepsini ilave edip güzelce pişiriyoruz.(pişmiş hali üstteki resim)Hazırlayacağınız kaba biraz havuçlu muhallebiden döküp bir sıra bisküvi sıralayıp üzerine muhallebi olacak şekilde 3 veya dört sıra(kabınıza göre)yapılır.Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun:)

5 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

elcazlarına ssağlık canım,tatlın hem değişik hemde güzel görünüyor,çok teşekkürler,sevgiler :)

pastaeli-ebru dedi ki...

teşekkürler:)))

cafemis dedi ki...

Canım,gelmişsin,sevindim,daha önce yemiştim,gerçekten de nefis ve hafif bir tatlı,tarifini bilmiyordum,not aldım,deneyeceğim,ellerine sağlık,iyi bir hafta sonu geçirmen dileğiyle,sevgiler

pastaeli-ebru dedi ki...

teşekkürler :))

rumma dedi ki...

Ellerinize sağlık tesadüfen gördüm..:) sevgiler

5 Mart 2012 Pazartesi

HAVUÇ TATLISI


Havucu pişmiş olarak çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim.Yemeklerin içinden seçip ayırdığımı itiraf etmeliyim.Tatlı olarak sadece havuçlu kek içinde kullanıyorum.Bu tatlıyı tesadüfen buldum.Sevgili Rumma'nın sitesinde gördüm.Yapım aşamasını görmeyen havuç olduğunu anlamıyor diyordu.Gerçekten öyle oldu.Yiyenler havuç olduğunu anlayamadı.Çocuklar özellikle zevkle yedi.Bende onları seyrederek ön yargımdan kurtuldum ve tadına baktım.Beğendim doğrusu:))Havuç olduğunu anlamak çok zor.Çok hafif yemesi zevkli.Renginden mi bilmem bana hep hoş bir yaz tatlısı imajı verdi nedense:)Yapımı da çok kolay.Bu tarifi ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİ'NİN ev sahibi http://elifindefterinden.com/'a gönderiyorum.Yapılışı şöyle:

Malzemeler:

  • 1 kilo havuç(bu kadar pişmiş havuç benim için korkunç ama bu tatlıda çok lezzetli.:)))
  • 1limon rendesi
  • 1 limon suyu
  • 4 yemek kaşığı nisaşta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 paket pötibör bisküvi
  • 2 paket vanilya
Yapılışı:
Havuçları soyup iri iri doğrayıp su bardağı suyla yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Pişince ben ezdim blender ile.Sonra 1 bardak su ile nişastayı ezip havucun içine ilave ettim.Diğer malzemelerin hepsini ilave edip güzelce pişiriyoruz.(pişmiş hali üstteki resim)Hazırlayacağınız kaba biraz havuçlu muhallebiden döküp bir sıra bisküvi sıralayıp üzerine muhallebi olacak şekilde 3 veya dört sıra(kabınıza göre)yapılır.Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun:)

5 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

elcazlarına ssağlık canım,tatlın hem değişik hemde güzel görünüyor,çok teşekkürler,sevgiler :)

pastaeli-ebru dedi ki...

teşekkürler:)))

cafemis dedi ki...

Canım,gelmişsin,sevindim,daha önce yemiştim,gerçekten de nefis ve hafif bir tatlı,tarifini bilmiyordum,not aldım,deneyeceğim,ellerine sağlık,iyi bir hafta sonu geçirmen dileğiyle,sevgiler

pastaeli-ebru dedi ki...

teşekkürler :))

rumma dedi ki...

Ellerinize sağlık tesadüfen gördüm..:) sevgiler