Sonra İstanbul'da okurken beze kavramı Divan Pastanesi'nin bezeleriyle tamamen boyut değistirdi.Sanırım içinde antepfıstığı, çikolata vardı.Yedikçe yiyesim geliyordu.O kadar uzun zaman oldu ki hala o tadı arıyorum.Acaba hala yapıyorlar mı? Evde hiç denememiştim.Hep gözümde büyütmüşümdür.
Resimde ki bezeleri Elif'in doğumgünü için yaptım.Biraz küçük boyutta yapmışım.O yüzden biraz sönmüş gibi oldu.Ama tadı oldukca iyiydi.Tarifi deçok kolay.İnternette yaptığım küçük araştırma da tarifler aşağı yukarı aynı.İşte tarif:
Malzemeler:
- 3-4 yumurta akı(küçük olursa 4 yapabilirsiniz)
- 1 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu(beyaz olması için konulmayabilir)
Çelik tencere ocakta en kısık ateşe konur.Yumurta akı ve şeker mikserle iyice çırpılır.Ben 5 dakika çırptım.Sonra ocaktan alıp bir 10 dakika daha çırpttım.Mikserin ucunu kaldırınca yumurta beyazı donup kalıyor akmıyordu.Bu kıvamı bulunca krema sıkacağıyla aralıklarla yağlı kağıt üzerine sıkılır.Benim gibi yapmayın biraz büyük sıkın:)100 derece de 50 dakika pişirin.Afiyet olsun:))))
2 yorum:
Bende babamda çok severiz ama benim gözümde hala büyüyor, inan bugün bir dergide tarifini gördüm yapıp yapmamakta çok tereddüt etim ve yine erteledim :-((
deneyin gerçekten kolay yalnız benim ki gibi çok küçük yapmayın:))yapa yapa tecrübe kazanıyorum:))
Yorum Gönder