Malzemeler:
- 250gr irmik(2.5-3 çay bardağı kadar)
- 125 gr tereyağ
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 küçük paket çam fıstığı
Yapılışı:
Tereyağın bir yemek kaşıklık kısmı ayrılarak tereyağ,süt,şeker bir tencere de 5 dakika kaynatılır.Başka tencere de irmik güzelce kavrulur.Kavurma işleminin yarısında çam fıstığı ilave edilip kavurma beraber bitirilir.Kavurmanın sonuna doğru 1 yemek kaşığı yağ da ilave edilir.Sıcak olan süt karışımı ilave edilir.5 dakika pişirilir.Pişince 15 dakika dinlendirilip karıştırılarak yarım saat daha dinlendirilir.Afiyet olsun:)))
1 yorum:
Annem çok güzel yapar.
Isparta'da düğünlerde tatlı olarak İrmik Helvası ikram ederler.
Akşam akşam canımı çektirdin.
Sizlere afiyet olsun çok leziz gözüküyor.
Sevgiler
Yorum Gönder