23 Mart 2013 Cumartesi

İRMİK HELVASI

Uzzuuuun bir arada sonra tekrar merhaba:) Un helvasını yaparım ama irmik helvasını ilk defa denedim.Geçe haftalar da Arda Türkmen'i seyrederken tatlı ne yaparsa aynısını yapacağım dedim.Gerçi kendisi portakallı irmik helvası yapmıştı.Ben portakal suyu yerine süt kullandım.Aynı oranda ve tarzda yaptım.Gerçekten çok lezzetli oldu .Tek sorun ben irmiği çok kavurmuşum. Aslında başkasına çok gelmeyebilir(örn:eşim:)).Ben daha beyaz severim ama tat beni rahatsız etmedi.İlk denemem de oldukça iyi bir helva oldu.Yine tavsiye ediyorum denemek isterseniz...İşte tarif

Malzemeler:

  • 250gr irmik(2.5-3 çay bardağı kadar)
  • 125 gr tereyağ
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 küçük paket çam fıstığı
Yapılışı:
Tereyağın bir yemek kaşıklık kısmı ayrılarak tereyağ,süt,şeker bir tencere de 5 dakika kaynatılır.Başka tencere de irmik güzelce kavrulur.Kavurma işleminin yarısında çam fıstığı ilave edilip kavurma beraber bitirilir.Kavurmanın sonuna doğru 1 yemek kaşığı yağ da ilave edilir.Sıcak olan süt karışımı ilave edilir.5 dakika pişirilir.Pişince 15 dakika dinlendirilip karıştırılarak yarım saat daha dinlendirilir.Afiyet olsun:)))




1 yorum:

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Annem çok güzel yapar.
Isparta'da düğünlerde tatlı olarak İrmik Helvası ikram ederler.
Akşam akşam canımı çektirdin.
Sizlere afiyet olsun çok leziz gözüküyor.
Sevgiler

23 Mart 2013 Cumartesi

İRMİK HELVASI

Uzzuuuun bir arada sonra tekrar merhaba:) Un helvasını yaparım ama irmik helvasını ilk defa denedim.Geçe haftalar da Arda Türkmen'i seyrederken tatlı ne yaparsa aynısını yapacağım dedim.Gerçi kendisi portakallı irmik helvası yapmıştı.Ben portakal suyu yerine süt kullandım.Aynı oranda ve tarzda yaptım.Gerçekten çok lezzetli oldu .Tek sorun ben irmiği çok kavurmuşum. Aslında başkasına çok gelmeyebilir(örn:eşim:)).Ben daha beyaz severim ama tat beni rahatsız etmedi.İlk denemem de oldukça iyi bir helva oldu.Yine tavsiye ediyorum denemek isterseniz...İşte tarif

Malzemeler:

  • 250gr irmik(2.5-3 çay bardağı kadar)
  • 125 gr tereyağ
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 küçük paket çam fıstığı
Yapılışı:
Tereyağın bir yemek kaşıklık kısmı ayrılarak tereyağ,süt,şeker bir tencere de 5 dakika kaynatılır.Başka tencere de irmik güzelce kavrulur.Kavurma işleminin yarısında çam fıstığı ilave edilip kavurma beraber bitirilir.Kavurmanın sonuna doğru 1 yemek kaşığı yağ da ilave edilir.Sıcak olan süt karışımı ilave edilir.5 dakika pişirilir.Pişince 15 dakika dinlendirilip karıştırılarak yarım saat daha dinlendirilir.Afiyet olsun:)))




1 yorum:

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Annem çok güzel yapar.
Isparta'da düğünlerde tatlı olarak İrmik Helvası ikram ederler.
Akşam akşam canımı çektirdin.
Sizlere afiyet olsun çok leziz gözüküyor.
Sevgiler