26 Şubat 2014 Çarşamba

TAHİNLİ RULO ÇÖREK

Herkese merhaba. Blogları sürekli takip edip yazma konusunda üşengeçlik yapıyorum. Her tarifimi de resimlemeyi ihmal etmiyorum tabi:)Nedense bir şeylere odaklanmak benim için gün geçtikçe zorlaşıyor. Kafamda sürekli bir şeyler dolaşıp duruyor.2013 gibi zor bir yılı atlatmakta bütün bunlara sebep galiba.2013 yılından okuduğum kadarıyla bir çok kişi memnun değildi. Umarım 2014 daha güzel bir yıl olur.

Tarif denemelerim devam etmekle birlikte yeni bir uğraş daha edindim kendime. Keçe... Çok zevkli bir şey bu keçeler. Kızımın takvim yarışması için yaptığımız keçe baykuşlarımız 3. olunca ben daha bir gaza geldim galiba:)Kafamda bir kaç deneme yapmak var ama zaman sıkıntısından hala elime alamadım. İşte o daldan o dala atlayıp duruyorum anlayacağınız:)Bu arada bütün tariflerimin yanında bu saksıyı sık sık  görebilirsiniz. Her şeyin yanına yerleştiriveriyorum:) 

Resim de ki tarifin hepsini ben yapmadım. Hamuru ben yaptım .Şekil vermeyi Medine Ablam:))Annemin yılda bir olan günü bizim için her zaman eziyet olur. Çünkü annem gün tarihi belli olunca ne yapacağız diye telaşa düşer ve hepimizi de bu telaşa dahil eder. Allahtan yılda bir kez oluyor:))Bu çörekte o günde yerini aldı. Annemin bitmek bilmez onu da yapalım bunu da yapalımlarıyla misafir gelmeye başladığında biz hala bu çörekle uğraşıyorduk. Tarif çok kolay ve güzel. Şekerli ve şekersiz yapabilirsiniz. Biz ikisini de yaptık. Tarif ise şöyle:

Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağına yakın sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Tahin
  • Çekilmiş ceviz
  • Tozşeker(şekerli çörek için)
Yapılışı:

Ilık süt, maya, yağ, şeker, tuz, un hepsi karıştırılarak yoğrulup mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük 4 parça alınır. Hepsi aynı büyüklükte açılır. Açılan her parça üst üste konulur en üste tahin ,ceviz, istenirse şeker serpilip rulo halinde sarılır. Bir parmak arayla rulolardan daireler kesip tepsiye yatay olarak yerleştirilir. Hamur bitene kadar tekrarlanır. Tepside de mayalandırılan hamur 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

sevgili pastaeli bende çok uzun ara verdim....nerden başlıyacağını bilmiyor bu uzun arada son 3 aydır bende kecelere merak sardım geldiğinde sayfamda görürsün...çok güzel bir uğraş...bu arada tahinli çörek müthiş harika gözüküyor eline sağlık...sevgiler

aytebru dedi ki...

çok teşekkürler hemen geldim baktım:)

Mutfaknotlari dedi ki...

sizinde ablanızında eline sağlık çok güzel görünüyor
ziyaret için teşekkürler

aytebru dedi ki...

teşekkürler:)

26 Şubat 2014 Çarşamba

TAHİNLİ RULO ÇÖREK

Herkese merhaba. Blogları sürekli takip edip yazma konusunda üşengeçlik yapıyorum. Her tarifimi de resimlemeyi ihmal etmiyorum tabi:)Nedense bir şeylere odaklanmak benim için gün geçtikçe zorlaşıyor. Kafamda sürekli bir şeyler dolaşıp duruyor.2013 gibi zor bir yılı atlatmakta bütün bunlara sebep galiba.2013 yılından okuduğum kadarıyla bir çok kişi memnun değildi. Umarım 2014 daha güzel bir yıl olur.

Tarif denemelerim devam etmekle birlikte yeni bir uğraş daha edindim kendime. Keçe... Çok zevkli bir şey bu keçeler. Kızımın takvim yarışması için yaptığımız keçe baykuşlarımız 3. olunca ben daha bir gaza geldim galiba:)Kafamda bir kaç deneme yapmak var ama zaman sıkıntısından hala elime alamadım. İşte o daldan o dala atlayıp duruyorum anlayacağınız:)Bu arada bütün tariflerimin yanında bu saksıyı sık sık  görebilirsiniz. Her şeyin yanına yerleştiriveriyorum:) 

Resim de ki tarifin hepsini ben yapmadım. Hamuru ben yaptım .Şekil vermeyi Medine Ablam:))Annemin yılda bir olan günü bizim için her zaman eziyet olur. Çünkü annem gün tarihi belli olunca ne yapacağız diye telaşa düşer ve hepimizi de bu telaşa dahil eder. Allahtan yılda bir kez oluyor:))Bu çörekte o günde yerini aldı. Annemin bitmek bilmez onu da yapalım bunu da yapalımlarıyla misafir gelmeye başladığında biz hala bu çörekle uğraşıyorduk. Tarif çok kolay ve güzel. Şekerli ve şekersiz yapabilirsiniz. Biz ikisini de yaptık. Tarif ise şöyle:

Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağına yakın sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Tahin
  • Çekilmiş ceviz
  • Tozşeker(şekerli çörek için)
Yapılışı:

Ilık süt, maya, yağ, şeker, tuz, un hepsi karıştırılarak yoğrulup mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük 4 parça alınır. Hepsi aynı büyüklükte açılır. Açılan her parça üst üste konulur en üste tahin ,ceviz, istenirse şeker serpilip rulo halinde sarılır. Bir parmak arayla rulolardan daireler kesip tepsiye yatay olarak yerleştirilir. Hamur bitene kadar tekrarlanır. Tepside de mayalandırılan hamur 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

sevgili pastaeli bende çok uzun ara verdim....nerden başlıyacağını bilmiyor bu uzun arada son 3 aydır bende kecelere merak sardım geldiğinde sayfamda görürsün...çok güzel bir uğraş...bu arada tahinli çörek müthiş harika gözüküyor eline sağlık...sevgiler

aytebru dedi ki...

çok teşekkürler hemen geldim baktım:)

Mutfaknotlari dedi ki...

sizinde ablanızında eline sağlık çok güzel görünüyor
ziyaret için teşekkürler

aytebru dedi ki...

teşekkürler:)