İşte bu da çiçek pastam ...Aslında bu pastayı nasıl yapsam şeker hamuruyla kaplasam mı derken en son bu şekilde buldum:)))Pasta tarifi ise şöyle;
BEYAZ FIRIN PANDİSPANYASI
6 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı kakao
1 küçük boy çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya veya portakal / limon kabuğu
Yumurta ve toz şekeri, yumurtaların rengi beyazlaşıp, karışım iyice kabarıncaya kadar mikserle çırpılır .İçine un,nişasta,kakao,kabartma tozu,vanilya eklenir.Yağ da eklenip tahta kaşıkla yavaşca karıştırılır.170 derece de kürdan testine göre pişirilir.
Pandispanyanın arakatlarına ise kremşanti ve vişne kullandım.En üstüde kremşanti ile kapladım.Pandispanya ıslak ve gayet lezzetliydi.
Şeker hamurunu ise bu sefer Ayşe Yaman'ın Marshmallow ile Şeker Hamuru Tarifi 'ni kullandım.Gerçekten şekillendirmesi kolay ve tadı da daha güzel.Şeker hamurunu evde yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.Yapması oldukça kolay.Tarifte gayet açık bir dille anlatılmış.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun:))))
3 Eylül 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 Eylül 2009 Perşembe
ÇİÇEKLİ PASTA
İşte bu da çiçek pastam ...Aslında bu pastayı nasıl yapsam şeker hamuruyla kaplasam mı derken en son bu şekilde buldum:)))Pasta tarifi ise şöyle;
BEYAZ FIRIN PANDİSPANYASI
6 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı kakao
1 küçük boy çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya veya portakal / limon kabuğu
Yumurta ve toz şekeri, yumurtaların rengi beyazlaşıp, karışım iyice kabarıncaya kadar mikserle çırpılır .İçine un,nişasta,kakao,kabartma tozu,vanilya eklenir.Yağ da eklenip tahta kaşıkla yavaşca karıştırılır.170 derece de kürdan testine göre pişirilir.
Pandispanyanın arakatlarına ise kremşanti ve vişne kullandım.En üstüde kremşanti ile kapladım.Pandispanya ıslak ve gayet lezzetliydi.
Şeker hamurunu ise bu sefer Ayşe Yaman'ın Marshmallow ile Şeker Hamuru Tarifi 'ni kullandım.Gerçekten şekillendirmesi kolay ve tadı da daha güzel.Şeker hamurunu evde yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.Yapması oldukça kolay.Tarifte gayet açık bir dille anlatılmış.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun:))))
BEYAZ FIRIN PANDİSPANYASI
6 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı kakao
1 küçük boy çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya veya portakal / limon kabuğu
Yumurta ve toz şekeri, yumurtaların rengi beyazlaşıp, karışım iyice kabarıncaya kadar mikserle çırpılır .İçine un,nişasta,kakao,kabartma tozu,vanilya eklenir.Yağ da eklenip tahta kaşıkla yavaşca karıştırılır.170 derece de kürdan testine göre pişirilir.
Pandispanyanın arakatlarına ise kremşanti ve vişne kullandım.En üstüde kremşanti ile kapladım.Pandispanya ıslak ve gayet lezzetliydi.
Şeker hamurunu ise bu sefer Ayşe Yaman'ın Marshmallow ile Şeker Hamuru Tarifi 'ni kullandım.Gerçekten şekillendirmesi kolay ve tadı da daha güzel.Şeker hamurunu evde yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.Yapması oldukça kolay.Tarifte gayet açık bir dille anlatılmış.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun:))))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder