Arkadaşımızın doğumgünü için yaptığım pasta...Biz ailece Galatasaraylı olmamıza rağmen arkadaşımız da bir o kadar Fenerbahçeli.Yeni bebekleri için de bir pasta yapmak istiyordum.Doğumgünü vasıtasıyla Oğuz Kağan bebek için yaptım bu pastayı birazda.Pandispanyası klasik kakaolu pandispanya ,arakatlara pasta kreması ve en üste ise çikolatalı ganaj yaptım.Pastanın tarifi şu şekilde;
Pandispanya:
Malzemeler·
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yumurta sarı ve beyazlarını ayırarak ,sarıları şekerin yarısıyla beyazını ayrı kapta şekerin diğer yarısıyla iyice çırptım.Krema kıvamına gelen sarılara kaynar suyu ilave ettim.Bu karışıma yağı ekleyip çırptım.Un ,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir güzel karıştırdım.En son olarakta kar haline gelen yumurta beyazını tahta kaşık vasıtasıyla yavaş yavaş hazırladığım karışıma ekleyip çok fazla karıştırmadan pasta çemberine boşalttım.Çemberin altına yağlı kağıt serdim.Yan duvarlarını ise yağlamadan bıraktım.Pandispanya pişene kadar 170 derecede pişirdim.(Kürdan testi ile piştiğini anlayabilirsiniz)Oldukça kabarık bir pandispanya elde ettim.Pastayı yapmadan önce az bir sütle pandispanyayı ıslattım.
Pasta Kreması:
2 su bardağı süt
1/3 su bardağı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
Yarım paket süt kreması
Vanilya ve krema hariç tüm malzemeler karıştırılır.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.(un kokusu kalmamalı)Pişince vanilya eklenir.Soğuğunca çırpılmış krema ile karıştırılır.
Ganaj:
200ml süt kreması
160gr bitter çikolata
Krema kaynamaya yakın ısıtılır.Çikolata içinde eritilir.Soğumaya bırakılır.Ara ara karıştırabilirsiniz.Sonra buzdolabında saklanır.Kullanılacağında çıkartılıp karıştırınca pasta için kullanılmaya hazırdır.
2 Eylül 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 Eylül 2009 Çarşamba
SARI -LACİVERT PASTA
Arkadaşımızın doğumgünü için yaptığım pasta...Biz ailece Galatasaraylı olmamıza rağmen arkadaşımız da bir o kadar Fenerbahçeli.Yeni bebekleri için de bir pasta yapmak istiyordum.Doğumgünü vasıtasıyla Oğuz Kağan bebek için yaptım bu pastayı birazda.Pandispanyası klasik kakaolu pandispanya ,arakatlara pasta kreması ve en üste ise çikolatalı ganaj yaptım.Pastanın tarifi şu şekilde;
Pandispanya:
Malzemeler·
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yumurta sarı ve beyazlarını ayırarak ,sarıları şekerin yarısıyla beyazını ayrı kapta şekerin diğer yarısıyla iyice çırptım.Krema kıvamına gelen sarılara kaynar suyu ilave ettim.Bu karışıma yağı ekleyip çırptım.Un ,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir güzel karıştırdım.En son olarakta kar haline gelen yumurta beyazını tahta kaşık vasıtasıyla yavaş yavaş hazırladığım karışıma ekleyip çok fazla karıştırmadan pasta çemberine boşalttım.Çemberin altına yağlı kağıt serdim.Yan duvarlarını ise yağlamadan bıraktım.Pandispanya pişene kadar 170 derecede pişirdim.(Kürdan testi ile piştiğini anlayabilirsiniz)Oldukça kabarık bir pandispanya elde ettim.Pastayı yapmadan önce az bir sütle pandispanyayı ıslattım.
Pasta Kreması:
2 su bardağı süt
1/3 su bardağı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
Yarım paket süt kreması
Vanilya ve krema hariç tüm malzemeler karıştırılır.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.(un kokusu kalmamalı)Pişince vanilya eklenir.Soğuğunca çırpılmış krema ile karıştırılır.
Ganaj:
200ml süt kreması
160gr bitter çikolata
Krema kaynamaya yakın ısıtılır.Çikolata içinde eritilir.Soğumaya bırakılır.Ara ara karıştırabilirsiniz.Sonra buzdolabında saklanır.Kullanılacağında çıkartılıp karıştırınca pasta için kullanılmaya hazırdır.
Pandispanya:
Malzemeler·
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yumurta sarı ve beyazlarını ayırarak ,sarıları şekerin yarısıyla beyazını ayrı kapta şekerin diğer yarısıyla iyice çırptım.Krema kıvamına gelen sarılara kaynar suyu ilave ettim.Bu karışıma yağı ekleyip çırptım.Un ,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir güzel karıştırdım.En son olarakta kar haline gelen yumurta beyazını tahta kaşık vasıtasıyla yavaş yavaş hazırladığım karışıma ekleyip çok fazla karıştırmadan pasta çemberine boşalttım.Çemberin altına yağlı kağıt serdim.Yan duvarlarını ise yağlamadan bıraktım.Pandispanya pişene kadar 170 derecede pişirdim.(Kürdan testi ile piştiğini anlayabilirsiniz)Oldukça kabarık bir pandispanya elde ettim.Pastayı yapmadan önce az bir sütle pandispanyayı ıslattım.
Pasta Kreması:
2 su bardağı süt
1/3 su bardağı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
Yarım paket süt kreması
Vanilya ve krema hariç tüm malzemeler karıştırılır.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.(un kokusu kalmamalı)Pişince vanilya eklenir.Soğuğunca çırpılmış krema ile karıştırılır.
Ganaj:
200ml süt kreması
160gr bitter çikolata
Krema kaynamaya yakın ısıtılır.Çikolata içinde eritilir.Soğumaya bırakılır.Ara ara karıştırabilirsiniz.Sonra buzdolabında saklanır.Kullanılacağında çıkartılıp karıştırınca pasta için kullanılmaya hazırdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder