17 Ocak 2010 Pazar

LAMINGTON KEKİ


Bu keki oldukça sevdiğimi söyleyebilirim.Ben bu sefer biraz büyük dilimlere ayırmışım.Siz daha küçük dilimlerseniz soslaması daha kolay olur ve oldukça bereketli kek sahibi olursunuz.İnternette bir çok tarif var.Bu tarifi yaptım ve güzel sonuç elde ettim.Tarife gelince:
  • 2 su bardağı un
  • 80gr eritilmiş margarin(sıvıyağ ile de oluyor)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabatma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi(üzeri için)
Sos:
  • 1 su bardağı süt(ben bunu 1,5 bardak yaptım.böylece tüm keklere sos bolca yetiyor)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri(ben yarım bardak kullandım)
Öncelikle keki için olan malzemeleri iyice karıştırıyorsunuz.Borcamın küçük dikdörtgen tepsisi için bu ölçü ideal oluyor.180 derece de 30 dakika pişiriliyor.Tabi kürdan testi yapmakta yarar var.Sıradan gibi görünen kek fırından çıkınca soğumaya bırakılıyor.Bu arada sosu için yine bütün malzemeler karıştırılıp kaynatılıp ocaktan alınıyor.Çok lezzetli bir sos oluyor.Açıkçası bu sosu başka yerlerde de kullanmak istiyorum. Ilınan sosa karelere böldüğümüz keklerin her tarafını batırıp yine kekin her tarafını hindistan ceviziyle mantoluyoruz.O sıradan gibi görünen kekin tadına inanamayacaksınız.Şimdiden afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok:

17 Ocak 2010 Pazar

LAMINGTON KEKİ


Bu keki oldukça sevdiğimi söyleyebilirim.Ben bu sefer biraz büyük dilimlere ayırmışım.Siz daha küçük dilimlerseniz soslaması daha kolay olur ve oldukça bereketli kek sahibi olursunuz.İnternette bir çok tarif var.Bu tarifi yaptım ve güzel sonuç elde ettim.Tarife gelince:
  • 2 su bardağı un
  • 80gr eritilmiş margarin(sıvıyağ ile de oluyor)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabatma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi(üzeri için)
Sos:
  • 1 su bardağı süt(ben bunu 1,5 bardak yaptım.böylece tüm keklere sos bolca yetiyor)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri(ben yarım bardak kullandım)
Öncelikle keki için olan malzemeleri iyice karıştırıyorsunuz.Borcamın küçük dikdörtgen tepsisi için bu ölçü ideal oluyor.180 derece de 30 dakika pişiriliyor.Tabi kürdan testi yapmakta yarar var.Sıradan gibi görünen kek fırından çıkınca soğumaya bırakılıyor.Bu arada sosu için yine bütün malzemeler karıştırılıp kaynatılıp ocaktan alınıyor.Çok lezzetli bir sos oluyor.Açıkçası bu sosu başka yerlerde de kullanmak istiyorum. Ilınan sosa karelere böldüğümüz keklerin her tarafını batırıp yine kekin her tarafını hindistan ceviziyle mantoluyoruz.O sıradan gibi görünen kekin tadına inanamayacaksınız.Şimdiden afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok: