17 Aralık 2010 Cuma

LORLU KURABİYE


Lor ve kurabiye nasıl olur acaba?Mantıklı gelmiyorsa bence bu kurabiyeyi yemelisiniz.Bir arkadaş benden tarif istediğinden beri aklım da ama cesaret edemedim.Bir çok tarif var.Dün hasta olmama rağmen kalktım ve http://sweetkitchen.blogspot.com bloğundaki tarifi denedim.Ama hasta olduğum çok düzgün yapamadım.Ama tadını o kadar beğendim ki hemen paylaşmak istedim. Tarif şöyle:
Malzemeler:
  • 2oo gr tereyağ(100gr tereyağ 100 gr sıvıyağ kullanılabilir denmişti ben de öyle yaptım)
  • 125 gr yoğurt(yarım su bardağı kadar)
  • 400 gr un
İç Malzemesi:
  • 250 gr lor peyniri
  • 250 gr şeker
Yapılışı:
Lorla şeker karıştırılıp aslında bir gece dolapta beklemesi tavsiye ediliyor.Ancak ben 6-7 saat beklettim.Sonra yağ ,yoğurt,un karıştırılıp hamur elde ediliyor.Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp içine malzeme koyup yuvarladım.190 derece de pişirdim. Ilınca üzerine pudra şekeri ilave ettim.Afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok:

17 Aralık 2010 Cuma

LORLU KURABİYE


Lor ve kurabiye nasıl olur acaba?Mantıklı gelmiyorsa bence bu kurabiyeyi yemelisiniz.Bir arkadaş benden tarif istediğinden beri aklım da ama cesaret edemedim.Bir çok tarif var.Dün hasta olmama rağmen kalktım ve http://sweetkitchen.blogspot.com bloğundaki tarifi denedim.Ama hasta olduğum çok düzgün yapamadım.Ama tadını o kadar beğendim ki hemen paylaşmak istedim. Tarif şöyle:
Malzemeler:
  • 2oo gr tereyağ(100gr tereyağ 100 gr sıvıyağ kullanılabilir denmişti ben de öyle yaptım)
  • 125 gr yoğurt(yarım su bardağı kadar)
  • 400 gr un
İç Malzemesi:
  • 250 gr lor peyniri
  • 250 gr şeker
Yapılışı:
Lorla şeker karıştırılıp aslında bir gece dolapta beklemesi tavsiye ediliyor.Ancak ben 6-7 saat beklettim.Sonra yağ ,yoğurt,un karıştırılıp hamur elde ediliyor.Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp içine malzeme koyup yuvarladım.190 derece de pişirdim. Ilınca üzerine pudra şekeri ilave ettim.Afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok: