11 Ağustos 2011 Perşembe

ELMALI KURABİYE

Klasik elma kurabiyelerini hepimiz biliriz.Bu biraz daha farklı bir elmalı kurabiye.Ben çok beğendim.Aslında bu tarzda olan ancak daha sert olanını,şerbet yerine pekmez kullanılanılanı yedim ancak en çok bu tarif hoşuma gitti.Bu tarifi yapalı çok oldu kısmet bu zamana yavaş yavaş taze elma zamanına yaklaşırken denemenizi şiddetle tavsiye ederim:)Tarif Lezzet Dergisi'den Çay Saati ekinden.

MALZEMELER:
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
İÇ MALZEMESİ:
  • 6 elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 50 gr dövülmüş ceviz
ŞERBETİ:
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Hamuru için önce yağı eritip ılınması beklenir.Ilınınca yoğurt ,şeker,yumurta eklenip iyice çırpılır.En son olarak un,kabartma tozu,vanilya eklenip hamur hazırlanır.10 dakika dinlenmeye bırakılır.Bu arada elmalar rendelenip şekerle pişirilir.Ocaktan alınca tarçın ve ceviz ilave edilir.İçte ılınınca hamurdan parçalar alınıp içine elmalı iç konup elde yuvarlanır.190 derece de pişirilir.Bu arada şeker ve su 5 dakika kaynatılır.Limon suyu ilave edilir. 1 dakika da kaynalıtıp kapatılır ve soğutulur.Soğuyan şerbete çıkan kurabiyeler atılır ve şerbeti çekince çıkarılıp hindistan cevizine bulanır.Şerbette 5 dakikaya kadar kalması yeterli.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

11 Ağustos 2011 Perşembe

ELMALI KURABİYE

Klasik elma kurabiyelerini hepimiz biliriz.Bu biraz daha farklı bir elmalı kurabiye.Ben çok beğendim.Aslında bu tarzda olan ancak daha sert olanını,şerbet yerine pekmez kullanılanılanı yedim ancak en çok bu tarif hoşuma gitti.Bu tarifi yapalı çok oldu kısmet bu zamana yavaş yavaş taze elma zamanına yaklaşırken denemenizi şiddetle tavsiye ederim:)Tarif Lezzet Dergisi'den Çay Saati ekinden.

MALZEMELER:
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
İÇ MALZEMESİ:
  • 6 elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 50 gr dövülmüş ceviz
ŞERBETİ:
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Hamuru için önce yağı eritip ılınması beklenir.Ilınınca yoğurt ,şeker,yumurta eklenip iyice çırpılır.En son olarak un,kabartma tozu,vanilya eklenip hamur hazırlanır.10 dakika dinlenmeye bırakılır.Bu arada elmalar rendelenip şekerle pişirilir.Ocaktan alınca tarçın ve ceviz ilave edilir.İçte ılınınca hamurdan parçalar alınıp içine elmalı iç konup elde yuvarlanır.190 derece de pişirilir.Bu arada şeker ve su 5 dakika kaynatılır.Limon suyu ilave edilir. 1 dakika da kaynalıtıp kapatılır ve soğutulur.Soğuyan şerbete çıkan kurabiyeler atılır ve şerbeti çekince çıkarılıp hindistan cevizine bulanır.Şerbette 5 dakikaya kadar kalması yeterli.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: