7 Ekim 2011 Cuma

KREM KARAMELLİ BROWNİ

Herkese hayırlı cumalar.Güzel bir güne daha başladık .Ne güzel değil mi?:)Okullar açıldığında beri uykumuz düzene girdi.Erken yatıp erken kalkıyoruz ve günü en verimli şekilde kullanıyoruz.Bu hafta o kadar yoğun başladı ve hala devam ediyor.Pazar gününe kadar durmak yok.Ama ben mutluyum.Nefes alabiliyorum,sağlıklıyım ki bunları yapabiliyorum.Çok şükür...
Bu meşhur keki ne zamandır yapmak istiyorum .Ama ben karamel tadını seven biri değilim.Hele krem karameli hiç sevmem.İstanbul da öğrenciyken yemiştim ve nefret etmiştim.O nasıl bir yumurta kokusuydu anlatamam.Ama bu kekin görüntüsü beni cezbetti.Tadı konusunda tereddüt ettim.Okuduğum yorumlarda güzel olduğuna dairdi.Kötü de olsa niyeti aldım bi kere.Tarifi uyguladım.Tepsinin içinde karman çorman bir şey oldu:)Ama ben olumsuz düşünmemeye karar verdim devam ettim ve pişirdim.Krem karamel sevmeyen ben inanın çok beğendim.Biraz şekeri fazla yakmışım ama yine de güzeldi.Özel günlerde küçük porsiyonlar şelinde sunulabilir.Hem çok şık görünüyor hem de lezzetli.Hadi yapılışa geçelim:

Malzemeler:
  • Karamel için 1 su bardağı şeker ve 1-2 damla limon suyu ile tavada şeker karamelize olana kadar pişirilir.
Krem karamel için:
  • 500lt süt
  • 4 yumurta
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 1 limon rendesi
  • 1 vanilya
Browni:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım  su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Krem karamelin bütün malzemeleri güzelce çırpılır ve kenara alınır.Bu arada şeker ve limon suyu karamelize edilir.Browni içinde şeker ve yumurta iyice çırpılır.Süt ,sıvıyağ ilave edilir.En son un,kakao,kabartma tozu ilave edilir.Kalıp yada yapacağınız tepsiye önce eritilen şeker dökülür.Üzerine krem karamel karışımı ilave edilir.En son da browni ilave edilir.Karışık bir görüntü oluyor .Ama merak etmeyin.Pişince toplanıyor.Başka bir tepsiye keki pişireceğiniz kalıbı yerleştirin.Kek kalıbını yarısına gelecek kadar sıcak su koyup ısıtılmış fırında 170 derece de 40-45 dakika pişirilir.Pişen kek fırından çıkarılıp soğuyana kadar beklenir.Eğer hemen kullanmayacaksanız bir gece dolapta bekletin.Ama hemen servis edilecekse soğuyan keki sıcak su içinde 5 dakika bekletin .Bıçakla kenarları kurtarılır.Ters çevrilince çok güzel bir şekilde kek çıkıyor.Afiyet olsun:))

2 yorum:

Aynur dedi ki...

Medine den de Konya ya selam olsun Ebru kardeşim ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim bloğunu gezindim çok güzel tarifler var ellerine sağlık ben karamel seviyorum ama bu şekilde hiç denemedim denemek lazım Alman pastasını da muhakkak denemeni tavsiye ederim nefisti:)
sevgiler

aytebru dedi ki...

güzel yazınız için teşekkürler...kek gerçekten lezzetli oldu.ben de alman pastasını yayıp yayınlamak çok istiyorum:)sevgiler

7 Ekim 2011 Cuma

KREM KARAMELLİ BROWNİ

Herkese hayırlı cumalar.Güzel bir güne daha başladık .Ne güzel değil mi?:)Okullar açıldığında beri uykumuz düzene girdi.Erken yatıp erken kalkıyoruz ve günü en verimli şekilde kullanıyoruz.Bu hafta o kadar yoğun başladı ve hala devam ediyor.Pazar gününe kadar durmak yok.Ama ben mutluyum.Nefes alabiliyorum,sağlıklıyım ki bunları yapabiliyorum.Çok şükür...
Bu meşhur keki ne zamandır yapmak istiyorum .Ama ben karamel tadını seven biri değilim.Hele krem karameli hiç sevmem.İstanbul da öğrenciyken yemiştim ve nefret etmiştim.O nasıl bir yumurta kokusuydu anlatamam.Ama bu kekin görüntüsü beni cezbetti.Tadı konusunda tereddüt ettim.Okuduğum yorumlarda güzel olduğuna dairdi.Kötü de olsa niyeti aldım bi kere.Tarifi uyguladım.Tepsinin içinde karman çorman bir şey oldu:)Ama ben olumsuz düşünmemeye karar verdim devam ettim ve pişirdim.Krem karamel sevmeyen ben inanın çok beğendim.Biraz şekeri fazla yakmışım ama yine de güzeldi.Özel günlerde küçük porsiyonlar şelinde sunulabilir.Hem çok şık görünüyor hem de lezzetli.Hadi yapılışa geçelim:

Malzemeler:
  • Karamel için 1 su bardağı şeker ve 1-2 damla limon suyu ile tavada şeker karamelize olana kadar pişirilir.
Krem karamel için:
  • 500lt süt
  • 4 yumurta
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 1 limon rendesi
  • 1 vanilya
Browni:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım  su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Krem karamelin bütün malzemeleri güzelce çırpılır ve kenara alınır.Bu arada şeker ve limon suyu karamelize edilir.Browni içinde şeker ve yumurta iyice çırpılır.Süt ,sıvıyağ ilave edilir.En son un,kakao,kabartma tozu ilave edilir.Kalıp yada yapacağınız tepsiye önce eritilen şeker dökülür.Üzerine krem karamel karışımı ilave edilir.En son da browni ilave edilir.Karışık bir görüntü oluyor .Ama merak etmeyin.Pişince toplanıyor.Başka bir tepsiye keki pişireceğiniz kalıbı yerleştirin.Kek kalıbını yarısına gelecek kadar sıcak su koyup ısıtılmış fırında 170 derece de 40-45 dakika pişirilir.Pişen kek fırından çıkarılıp soğuyana kadar beklenir.Eğer hemen kullanmayacaksanız bir gece dolapta bekletin.Ama hemen servis edilecekse soğuyan keki sıcak su içinde 5 dakika bekletin .Bıçakla kenarları kurtarılır.Ters çevrilince çok güzel bir şekilde kek çıkıyor.Afiyet olsun:))

2 yorum:

Aynur dedi ki...

Medine den de Konya ya selam olsun Ebru kardeşim ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim bloğunu gezindim çok güzel tarifler var ellerine sağlık ben karamel seviyorum ama bu şekilde hiç denemedim denemek lazım Alman pastasını da muhakkak denemeni tavsiye ederim nefisti:)
sevgiler

aytebru dedi ki...

güzel yazınız için teşekkürler...kek gerçekten lezzetli oldu.ben de alman pastasını yayıp yayınlamak çok istiyorum:)sevgiler