5 Ekim 2011 Çarşamba

KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE


Çok güzel çayın yayında yemek için lezzetli bir kurabiye.Pastaneden alınmış gibi oldu.Ben çok beğendim valla.Denemenizi tavsiye ederim.Bir kaç blogta üzümlü kurabiye görmüştüm. Canım çok istedi doğrusu:)Ben de Lezzet Dergisi'nin ekinde görünce hemen denedim.Yapımı çok kolay lezzeti çok fazla. İçinde cevizde vardı.Ancak evde ceviz kalayınca bende ilave etmedim.Yine de çok güzeldi.Bu tarifi http://hunerlieller.net inPORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE gönderiyorum. İşte tarif:

Malzemeler:
  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak üstü için)
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı yağ
  • 3.5-4 su bardağı un fındık yağı
  • 1 su bardağı üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yağ ,sıvıyağ,şeker önce karıştırılır.İçine yumurtalar eklenir.Üzüm,un,kabartma tozu ve vanilya eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Unu yavaş yavaş eklemekte fayda var.Benim ki 4 bardaktan biraz fazla oldu.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun:))

2 yorum:

alev karayun dedi ki...

benim favori kurabiyelerim..harika gözüküyorlar, ellerine sağlık

pastaeli dedi ki...

gerçekten çok lezzetli oluyor.teşekkürler,:)

5 Ekim 2011 Çarşamba

KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE


Çok güzel çayın yayında yemek için lezzetli bir kurabiye.Pastaneden alınmış gibi oldu.Ben çok beğendim valla.Denemenizi tavsiye ederim.Bir kaç blogta üzümlü kurabiye görmüştüm. Canım çok istedi doğrusu:)Ben de Lezzet Dergisi'nin ekinde görünce hemen denedim.Yapımı çok kolay lezzeti çok fazla. İçinde cevizde vardı.Ancak evde ceviz kalayınca bende ilave etmedim.Yine de çok güzeldi.Bu tarifi http://hunerlieller.net inPORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE gönderiyorum. İşte tarif:

Malzemeler:
  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak üstü için)
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı yağ
  • 3.5-4 su bardağı un fındık yağı
  • 1 su bardağı üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yağ ,sıvıyağ,şeker önce karıştırılır.İçine yumurtalar eklenir.Üzüm,un,kabartma tozu ve vanilya eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Unu yavaş yavaş eklemekte fayda var.Benim ki 4 bardaktan biraz fazla oldu.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun:))

2 yorum:

alev karayun dedi ki...

benim favori kurabiyelerim..harika gözüküyorlar, ellerine sağlık

pastaeli dedi ki...

gerçekten çok lezzetli oluyor.teşekkürler,:)