Çok güzel çayın yayında yemek için lezzetli bir kurabiye.Pastaneden alınmış gibi oldu.Ben çok beğendim valla.Denemenizi tavsiye ederim.Bir kaç blogta üzümlü kurabiye görmüştüm. Canım çok istedi doğrusu:)Ben de Lezzet Dergisi'nin ekinde görünce hemen denedim.Yapımı çok kolay lezzeti çok fazla. İçinde cevizde vardı.Ancak evde ceviz kalayınca bende ilave etmedim.Yine de çok güzeldi.Bu tarifi http://hunerlieller.net inPORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE gönderiyorum. İşte tarif:
Malzemeler:
- 2 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak üstü için)
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 125 gr tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı yağ
- 3.5-4 su bardağı un fındık yağı
- 1 su bardağı üzüm
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Oda sıcaklığındaki yağ ,sıvıyağ,şeker önce karıştırılır.İçine yumurtalar eklenir.Üzüm,un,kabartma tozu ve vanilya eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Unu yavaş yavaş eklemekte fayda var.Benim ki 4 bardaktan biraz fazla oldu.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun:))
2 yorum:
benim favori kurabiyelerim..harika gözüküyorlar, ellerine sağlık
gerçekten çok lezzetli oluyor.teşekkürler,:)
Yorum Gönder