17 Ekim 2011 Pazartesi

GALETA UNLU POĞAÇA

 
Herkese merhaba.Günler o kadar hızlı geçiyor ki anlatamam.Son iki hafta da kaç çeşit pasta yaptığımı hatırlamıyorum.Havalar soğuyup okullar açılınca bayanların günleri de başladı:)Bir de ben yeni evimize taşınınca hayırlı olsuna gelenler oldu.Anneme pasta yaptım,kendime pasta yaptım derken hafta sonu resmen yığıldım.Neredeyse yemek bile yapmadım desem yeridir.Bir süre pasta,börek yapmayacağım diyorum tarifleri görünce dayanamıyorum.Ama bu hafta dinlenmek planlarım içinde:)Galeta unlu poğaçayı da çok merak ediyordum.Annemin gününe yaptım.Annem herşeyi beğenmez .Ancak annem dahil herkes çok beğendi.Hala bu lezzeti denemeyen varsa şiddetle tavsiye edilir.Tarife gelince:

Malzemeler:(14-15 adet için)
  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta(bir tanesinin sarısı üstü için ayrılır.)
  • 1 paket kabartma tozu,tuz
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için galeta unu
İç Malzemesi:
  • 3 haşlanmış patates(iri boy)
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş peynir(arzuya göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • Maydanoz,tuz ,karabiber

Yapılışı:

 Hamur malzemeleri güzelce yoğuruyoruz.İç malzemeler hazırlanır.Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır.Elimizle açılıp ortasına malzeme konup kapatılıp yuvarlanır.En son üstüne ayrılan yumurta sarısı sürülüp galeta ununa batırılarak önceden ısıtılan fırında altın rengine dönene kadar pişirilir.Afiyet olsun:)




2 yorum:

Aynur dedi ki...

selam hemşehrim:)
eline sağlık Allah güç kuvvet versin poğaçalar gerçekten güzel olmuş görünüyor bugün aynı poğaçanın peynirlisini de susamçörekotun da gördüm sanırım bugün illaki yapılacak şart oldu:)
sevgiler memleketime selam olsun:)

aytebru dedi ki...

memlektten size bolbol selamlar.poğaçaları deneyin pişman olmazsınız.Teşekkürler güzel yorumunuz için:)

17 Ekim 2011 Pazartesi

GALETA UNLU POĞAÇA

 
Herkese merhaba.Günler o kadar hızlı geçiyor ki anlatamam.Son iki hafta da kaç çeşit pasta yaptığımı hatırlamıyorum.Havalar soğuyup okullar açılınca bayanların günleri de başladı:)Bir de ben yeni evimize taşınınca hayırlı olsuna gelenler oldu.Anneme pasta yaptım,kendime pasta yaptım derken hafta sonu resmen yığıldım.Neredeyse yemek bile yapmadım desem yeridir.Bir süre pasta,börek yapmayacağım diyorum tarifleri görünce dayanamıyorum.Ama bu hafta dinlenmek planlarım içinde:)Galeta unlu poğaçayı da çok merak ediyordum.Annemin gününe yaptım.Annem herşeyi beğenmez .Ancak annem dahil herkes çok beğendi.Hala bu lezzeti denemeyen varsa şiddetle tavsiye edilir.Tarife gelince:

Malzemeler:(14-15 adet için)
  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta(bir tanesinin sarısı üstü için ayrılır.)
  • 1 paket kabartma tozu,tuz
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için galeta unu
İç Malzemesi:
  • 3 haşlanmış patates(iri boy)
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş peynir(arzuya göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • Maydanoz,tuz ,karabiber

Yapılışı:

 Hamur malzemeleri güzelce yoğuruyoruz.İç malzemeler hazırlanır.Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır.Elimizle açılıp ortasına malzeme konup kapatılıp yuvarlanır.En son üstüne ayrılan yumurta sarısı sürülüp galeta ununa batırılarak önceden ısıtılan fırında altın rengine dönene kadar pişirilir.Afiyet olsun:)




2 yorum:

Aynur dedi ki...

selam hemşehrim:)
eline sağlık Allah güç kuvvet versin poğaçalar gerçekten güzel olmuş görünüyor bugün aynı poğaçanın peynirlisini de susamçörekotun da gördüm sanırım bugün illaki yapılacak şart oldu:)
sevgiler memleketime selam olsun:)

aytebru dedi ki...

memlektten size bolbol selamlar.poğaçaları deneyin pişman olmazsınız.Teşekkürler güzel yorumunuz için:)