17 Nisan 2012 Salı

TARİF NO:14

Tarifin Adı: Züliş'in İrmik Helvası
Tarifi Gönderen:sonugarantitarifler
Güzel sunumuyla etkinliğimize katılan arkadaşıma teşekkür ederim.Diğer güzel tarifler için tık tık




Malzemeler:
1 paket margarin veya tereyağ(250 gr)
1 paket irmik(500 gr)
1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
2 su bardağı şeker
3,5 su bardağı kaynamış su
üstünü süslemek için hindistan cevizi

Hazırlanışı:
  • Geniş bir tencerede margarini eritiyoruz.
  • İrmiği ekleyip rengini alana kadar sürekli kavuruyoruz.
  • Fındığını şekerini  koyup karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını kısıp, en son olarak 3,5 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz.(ben birden döktüm elime sıçradı.Siz yavaş yavaş dökün)
  • Kapağını kapatıp  kısık ateşte suyunu çekene kadar demlendiriyoruz.
  • İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
  • Sıcakken kahve fincanının içine doldurup sıkı sıkı bastırıp ,servis tabağına ters çeviriyoruz.
  • Üzerine hindistan cevizi döküp süslüyoruz.

Afiyet olsun.Sevgiler


Hiç yorum yok:

17 Nisan 2012 Salı

TARİF NO:14

Tarifin Adı: Züliş'in İrmik Helvası
Tarifi Gönderen:sonugarantitarifler
Güzel sunumuyla etkinliğimize katılan arkadaşıma teşekkür ederim.Diğer güzel tarifler için tık tık




Malzemeler:
1 paket margarin veya tereyağ(250 gr)
1 paket irmik(500 gr)
1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
2 su bardağı şeker
3,5 su bardağı kaynamış su
üstünü süslemek için hindistan cevizi

Hazırlanışı:
  • Geniş bir tencerede margarini eritiyoruz.
  • İrmiği ekleyip rengini alana kadar sürekli kavuruyoruz.
  • Fındığını şekerini  koyup karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını kısıp, en son olarak 3,5 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz.(ben birden döktüm elime sıçradı.Siz yavaş yavaş dökün)
  • Kapağını kapatıp  kısık ateşte suyunu çekene kadar demlendiriyoruz.
  • İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
  • Sıcakken kahve fincanının içine doldurup sıkı sıkı bastırıp ,servis tabağına ters çeviriyoruz.
  • Üzerine hindistan cevizi döküp süslüyoruz.

Afiyet olsun.Sevgiler


Hiç yorum yok: