Tarifin Adı:Havuçlu Yufka Tatlısı
Tarifi Gönderen:mutfaktaki acemi
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Bu güzel ve değişi tarif ve diğer güzel tarifler için tık tık
Malzemeler:
4-5 havucun rendesi
2 kaşık şeker
Ceviz kırığı
Baklava yufkası
Tereyağı
Şerbeti için
2 bardak şeker
2 bardak su
1 bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Şerbeti için tüm malzemeleri tencereye alıp hafif ağdalı bir kıvam alana kadar pişirelim. Bir kenarda ılınmaya bırakalım.
Önce rendelenmiş havuçları, şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirelim. Ceviz kırıklarını ekleyelim. O soğurken 2-3 kaşık tereyağını eritelim. 2 adet baklava yufkasını üst üste koyup, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürelim. İstediğimiz genişlikte şeritler halinde keselim (ben enlemesine dörder parçaya ayırdım). Her şeridin bir köşesine havuçtan 1/2 kaşık kadar koyup muska şeklinde saralım ve yağladığımız tepsiye dizelim. Yufkaları 2 şerli kullanmak suretiyle aynı işlemi harcımız bitene kadar yapalım. Kalan tereyağını muskaların üzerine sürelim. 150-160 der.lik fırında (önceden ısıtmadım), üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp 10 dk kadar beklettikten sonra, ılık şerbeti üzerlerine gezdirelim. Şerbetini çekip iyice soğuyunca servis yapalım.
16 Nisan 2012 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 Nisan 2012 Pazartesi
TARİF NO:3
Tarifin Adı:Havuçlu Yufka Tatlısı
Tarifi Gönderen:mutfaktaki acemi
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Bu güzel ve değişi tarif ve diğer güzel tarifler için tık tık
Malzemeler:
4-5 havucun rendesi
2 kaşık şeker
Ceviz kırığı
Baklava yufkası
Tereyağı
Şerbeti için
2 bardak şeker
2 bardak su
1 bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Şerbeti için tüm malzemeleri tencereye alıp hafif ağdalı bir kıvam alana kadar pişirelim. Bir kenarda ılınmaya bırakalım.
Önce rendelenmiş havuçları, şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirelim. Ceviz kırıklarını ekleyelim. O soğurken 2-3 kaşık tereyağını eritelim. 2 adet baklava yufkasını üst üste koyup, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürelim. İstediğimiz genişlikte şeritler halinde keselim (ben enlemesine dörder parçaya ayırdım). Her şeridin bir köşesine havuçtan 1/2 kaşık kadar koyup muska şeklinde saralım ve yağladığımız tepsiye dizelim. Yufkaları 2 şerli kullanmak suretiyle aynı işlemi harcımız bitene kadar yapalım. Kalan tereyağını muskaların üzerine sürelim. 150-160 der.lik fırında (önceden ısıtmadım), üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp 10 dk kadar beklettikten sonra, ılık şerbeti üzerlerine gezdirelim. Şerbetini çekip iyice soğuyunca servis yapalım.
Tarifi Gönderen:mutfaktaki acemi
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Bu güzel ve değişi tarif ve diğer güzel tarifler için tık tık
Malzemeler:
4-5 havucun rendesi
2 kaşık şeker
Ceviz kırığı
Baklava yufkası
Tereyağı
Şerbeti için
2 bardak şeker
2 bardak su
1 bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Şerbeti için tüm malzemeleri tencereye alıp hafif ağdalı bir kıvam alana kadar pişirelim. Bir kenarda ılınmaya bırakalım.
Önce rendelenmiş havuçları, şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirelim. Ceviz kırıklarını ekleyelim. O soğurken 2-3 kaşık tereyağını eritelim. 2 adet baklava yufkasını üst üste koyup, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürelim. İstediğimiz genişlikte şeritler halinde keselim (ben enlemesine dörder parçaya ayırdım). Her şeridin bir köşesine havuçtan 1/2 kaşık kadar koyup muska şeklinde saralım ve yağladığımız tepsiye dizelim. Yufkaları 2 şerli kullanmak suretiyle aynı işlemi harcımız bitene kadar yapalım. Kalan tereyağını muskaların üzerine sürelim. 150-160 der.lik fırında (önceden ısıtmadım), üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp 10 dk kadar beklettikten sonra, ılık şerbeti üzerlerine gezdirelim. Şerbetini çekip iyice soğuyunca servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder