Tarifi Gönderen:tombul tarifler
Ellerinize sağlık arkadaşım.Etkinliğimize katıldığınız için teşekkürler ve sevgiler.Diğer güzel tarifler için tık tık
Malzemeler:
1su bardağı un,
4 çorba kaşığı pudra şekeri,
1/2 su bardağı iri kırılmış fındık,
3 çorba kaşığı tereyağ ( 60 gram ),
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 yumurtanın beyazı,
2-3 damla vanilin aroması,
2 kaşık sıvıyağ, (gerekirse çok az daha un ilavesi olabilir)
Yapılışı:
1. Un, derince bir teflonda hafif kızarıncaya kadar kavrulur. Başka bir tavada fındıklar hafifçe kavrulur. Fındıklar robatta irice çekilir.
- İkisi de bir kaseye alınır, üzerine diğer malzemeler eklenir. Uzunca bir süre yoğrulur.
- Hamur çok ince olmayacak şekilde açılır ve istenilen kalıpla kesilerek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alınır.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri serpilip servis yapılır. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder