26 Nisan 2012 Perşembe

TARİF NO:54

Tarifin Adı:Patates Topları
Tarifi Gönderen:filizcelezzetler
Bu bahar günlerine yakışan görüntü de bir tarif .Rengarenk bir görüntü.Elinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık

PATATES TOPLARI


Geçen hafta misafirlerim için yaptığım patates topları; görüntüsü ve lezzeti ile büyük beğeni topladı,favorim dereotlulardı:))
Uzun zamandır etkinliklere katılmadığımı farkettim..Bu yüzden bu tarifim ''çay kahve bahane''etkinliği için sevgili Pastaeli'ye ve 'porselen demlik çay saati ' etkinliği için Paşasofram' a gitsin.Arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum..herkese sevgiler..


Malzemeler;5-6 adet iri patates5 yemek kaşığı sıvıyağYarım limonun suyuTuz,karabiber1 bağ dereotu2 adet iri havuçkırmızı lahana


Yapılışı:Patatesler haşlanır..Derin bir kapta iyice ezilir yada rendelenir,yarım limon suyu,sıvıyağ,tuz,karabiber biraz kıyılmış dereotu ile birlikte iyice yoğurulur.Kırmızı lahana ve havuçlarayrı kaplarda rendenin ince tarafı ile rendelenir..Patateslere ceviz büyüklüğünde top şekli verilir,daha sonra tek tek havuca ,lahanaya,dereotuna bulanır..Servis tabağına dizilir..Afiyet olsun.



2 yorum:

sonu garanti tarifler... dedi ki...

Canım tarif gönderdim alabilirmisin selamlar sevgiler...

KİZHATCE dedi ki...

merhaba ebru,sayfama uğrarmısın,sevgiler....

26 Nisan 2012 Perşembe

TARİF NO:54

Tarifin Adı:Patates Topları
Tarifi Gönderen:filizcelezzetler
Bu bahar günlerine yakışan görüntü de bir tarif .Rengarenk bir görüntü.Elinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık

PATATES TOPLARI


Geçen hafta misafirlerim için yaptığım patates topları; görüntüsü ve lezzeti ile büyük beğeni topladı,favorim dereotlulardı:))
Uzun zamandır etkinliklere katılmadığımı farkettim..Bu yüzden bu tarifim ''çay kahve bahane''etkinliği için sevgili Pastaeli'ye ve 'porselen demlik çay saati ' etkinliği için Paşasofram' a gitsin.Arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum..herkese sevgiler..


Malzemeler;5-6 adet iri patates5 yemek kaşığı sıvıyağYarım limonun suyuTuz,karabiber1 bağ dereotu2 adet iri havuçkırmızı lahana


Yapılışı:Patatesler haşlanır..Derin bir kapta iyice ezilir yada rendelenir,yarım limon suyu,sıvıyağ,tuz,karabiber biraz kıyılmış dereotu ile birlikte iyice yoğurulur.Kırmızı lahana ve havuçlarayrı kaplarda rendenin ince tarafı ile rendelenir..Patateslere ceviz büyüklüğünde top şekli verilir,daha sonra tek tek havuca ,lahanaya,dereotuna bulanır..Servis tabağına dizilir..Afiyet olsun.



2 yorum:

sonu garanti tarifler... dedi ki...

Canım tarif gönderdim alabilirmisin selamlar sevgiler...

KİZHATCE dedi ki...

merhaba ebru,sayfama uğrarmısın,sevgiler....