30 Nisan 2012 Pazartesi

TARİF NO:67

Tarifin Adı:Çilek Püreli Sütlü İrmik Tatlısı ve Tava Böreği
Tarifi Gönderen:yuksektopuklar

Arkadaşımdan iki güzel tarif daha.Eline sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


Çilek mevsimi nedeniyle buara herşeye çilek ekliyorum.Hepinizin bildiği sütlü irmik tatlısının üstünede sos yaptım...


Çilek Püreli Sütlü İrmik Tatlısı
1 lt süt
8 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
Püresi için
15-20 civarında yıkanmış ve kurulanmış çilek
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Muhallebinin tüm malzemesini karıştırıp kaynatın,size sulu gibi gelebilir ama soğudukça koyulaşacak.Ben bir kaç tane kupaya koydum diğer kalan kısmınıda borcama döktüm.Rondoda çilek ve şeker karıştırılır pişen tatlının üstüne dökülür.
Tatlı olurda tuzlu olmazmı...Geçenlerde  Meliha(hayatcafe) yapmıştı tava böreği görüntü herzamanki gibi süperdi.Çoktandır ben yapmamıştım yapsamda resimlememiştim.Bloğumu ilk açtığım zamanlarda fırını açmaya üşenenler için yayınlamıştım hatırlıyorum demekki çok uzun zaman olmuştu.Kızım için kıymalı eşim için peynirli yaptım.Şimdide tarifi gelsin.
Bu peynirli....

Buda kıymalı olan...

Tava Böreği
Benim evde kuru ev yufkam vardı.Sağolsun benim eve temizlik için gelen emektar yardımcım hersene benide düşünerek yufka yapar,bütün kış faydalanırız.Kuru yufkanız varsa 4-5 yufka yeterli benim yufkaların çaplarıda küçük oyüzden sayı normal.
Normal yufkadan yapılacaksa aslında tavanızında boyu burda önemli sanırım benim evdeki tavam 26 cm. bu börek için 2-3 yufka yeterli.
sıvıyağ,süt göz kararı.(Kuru yufkayı ıslatmak için su dolu bir kaba sokup çıkardım süte ihtiyacım olmadı)
İç malzeme,ben dediğim gibi hem peynirli hem kıymalı hazırladım.Ispanaklısı,çiğden rendelenen patates ve kavrulmuş soğanlı karışımıda tavsiye ederim.Yada çökelekli içine bir domates,sivri biber ve maydonoz doğrayarakta hazırlıyabilirsiniz.Sınırsız iç malzeme olanağı var...
Gelelim yapılışına...Kuru yufkayı suya sokup çıkardım yağladığım tavaya parça parça dizdim arasına kaşıkla sıvıyağ gezdirdim.2 yufka olunca iç malzemesini koyuyoruz ve kalan yufkalarıda diziyoruz.Üstünede sıvıyağ gezdirerek kapak kapatarak kısık ateşte çevire çevire pişiriyoruz.Pişmeye yakın kapağını açın ve çıtır çıtır olsun...Yanında ayran tavsiye edeim bizim menüde de vardı ama yanına eklemeyi unutmuşum.Bu bizim akşam yemeğimizdi ama her öğün sabah,öğle çat kapı gelen misafirlerinize,akşam üstleri çaylarında kolay ve pratik bir börek.Afiyet olsun...

1 yorum:

sonu garanti tarifler... dedi ki...

Merhaba kolay gelsin canım.Tarif gönderdim blogumda alabilirmisin?selamlar sevgiler...

30 Nisan 2012 Pazartesi

TARİF NO:67

Tarifin Adı:Çilek Püreli Sütlü İrmik Tatlısı ve Tava Böreği
Tarifi Gönderen:yuksektopuklar

Arkadaşımdan iki güzel tarif daha.Eline sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


Çilek mevsimi nedeniyle buara herşeye çilek ekliyorum.Hepinizin bildiği sütlü irmik tatlısının üstünede sos yaptım...


Çilek Püreli Sütlü İrmik Tatlısı
1 lt süt
8 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
Püresi için
15-20 civarında yıkanmış ve kurulanmış çilek
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Muhallebinin tüm malzemesini karıştırıp kaynatın,size sulu gibi gelebilir ama soğudukça koyulaşacak.Ben bir kaç tane kupaya koydum diğer kalan kısmınıda borcama döktüm.Rondoda çilek ve şeker karıştırılır pişen tatlının üstüne dökülür.
Tatlı olurda tuzlu olmazmı...Geçenlerde  Meliha(hayatcafe) yapmıştı tava böreği görüntü herzamanki gibi süperdi.Çoktandır ben yapmamıştım yapsamda resimlememiştim.Bloğumu ilk açtığım zamanlarda fırını açmaya üşenenler için yayınlamıştım hatırlıyorum demekki çok uzun zaman olmuştu.Kızım için kıymalı eşim için peynirli yaptım.Şimdide tarifi gelsin.
Bu peynirli....

Buda kıymalı olan...

Tava Böreği
Benim evde kuru ev yufkam vardı.Sağolsun benim eve temizlik için gelen emektar yardımcım hersene benide düşünerek yufka yapar,bütün kış faydalanırız.Kuru yufkanız varsa 4-5 yufka yeterli benim yufkaların çaplarıda küçük oyüzden sayı normal.
Normal yufkadan yapılacaksa aslında tavanızında boyu burda önemli sanırım benim evdeki tavam 26 cm. bu börek için 2-3 yufka yeterli.
sıvıyağ,süt göz kararı.(Kuru yufkayı ıslatmak için su dolu bir kaba sokup çıkardım süte ihtiyacım olmadı)
İç malzeme,ben dediğim gibi hem peynirli hem kıymalı hazırladım.Ispanaklısı,çiğden rendelenen patates ve kavrulmuş soğanlı karışımıda tavsiye ederim.Yada çökelekli içine bir domates,sivri biber ve maydonoz doğrayarakta hazırlıyabilirsiniz.Sınırsız iç malzeme olanağı var...
Gelelim yapılışına...Kuru yufkayı suya sokup çıkardım yağladığım tavaya parça parça dizdim arasına kaşıkla sıvıyağ gezdirdim.2 yufka olunca iç malzemesini koyuyoruz ve kalan yufkalarıda diziyoruz.Üstünede sıvıyağ gezdirerek kapak kapatarak kısık ateşte çevire çevire pişiriyoruz.Pişmeye yakın kapağını açın ve çıtır çıtır olsun...Yanında ayran tavsiye edeim bizim menüde de vardı ama yanına eklemeyi unutmuşum.Bu bizim akşam yemeğimizdi ama her öğün sabah,öğle çat kapı gelen misafirlerinize,akşam üstleri çaylarında kolay ve pratik bir börek.Afiyet olsun...

1 yorum:

sonu garanti tarifler... dedi ki...

Merhaba kolay gelsin canım.Tarif gönderdim blogumda alabilirmisin?selamlar sevgiler...