28 Nisan 2012 Cumartesi

TARİF NO:61

Tarifin Adı:Ispanaklı ,Galeta Unlu Börek
Tarifi Gönderen:anneeligibireyhan

Güzel görüntüsüyle ağızlara layık bir tarif.Elinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


ISPANAKLI ,GALETA UNLU BÖREK



ISPANAKLI ,GALETA UNLU BÖREK

Herkese hayırlı,bereketli cumalar olsun..

  Sırada pratik ama bir o kadar da nefis bir börek tarifim var sizlere ve nedendir bilmem,bu defa lafı hiç uzatmadan hemen tarifime geçiyorum,kendinize iyi davranın lütfen ^:^

  Bu arada ,tarifimi çay kahve bahane etkinliği için sevgili pastaeli  arkadaşıma ve porselen demlik çay saati etkinliği için ,sevgili paşasoframa gönderiyorum,kolay gelsin kızlar..

MALZEMELER

1 kg günlük hazır yufka (mutlaka taze olmalı)

sos için:
1 kase süt
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

bulamak için:
2 adet yumurta  (yetmezse 1 tane daha kırılabilir)
yeteri kadar galeta unu

ıspanaklı harç için:
1 kg kadar ıspanak
1 adet büyük kuru soğan
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
taze çekilmiş karabiber
pulbiber




ISPANAKLI ,GALETA UNLU BÖREK


HAZIRLANIŞI

   Öncelikle iç harcını hazırlamak için,tencereye yağımızı alıp,ısıtalım ve kıymayı ekleyip kavuralım ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim ,salçayı da ekleyip bir iki çevirip ıspanakları da atalım ve hararetli ateşte su bırakmasına izin vermeden pişirelim.En son tuz ve baharatlarını da ekleyip ocaktan alalım.

   Ardından yufkaları dörde bölelim ama bir adet yufkadan iki tane börek çıkaracağız.
İki parçayı üst üste koyalım,çünkü günlük yufka çok ince oluyor tek parça sararken yırtılır.yufkanın üzerine hazırladığımız süt ve sıvıyağ karışımından döküp,ıspanaklı harçtan yayalım,ben bol malzeme koydum bol malzeme bol lezzet demektir.Ne sıkı ne de gevşek olmayacak şekilde rulo olarak saralım.Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
  En son hazırlanmış börekleri önce çırptığımız yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp,yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.tüm böreklere aynı işlemi uygulayıp ,önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.

    Ilık olarak servis edelim.



ISPANAKLI ,GALETA UNLU BÖREK

2 yorum:

Fatma dedi ki...

Börek harika iştah açıcı görünüyor yapanın, yayınlayanın ellerine sağlık sevgiler.

TURUNCU TATLAR dedi ki...

emeğine ellerine sağlık sıcacık aldım bir tane;)

28 Nisan 2012 Cumartesi

TARİF NO:61

Tarifin Adı:Ispanaklı ,Galeta Unlu Börek
Tarifi Gönderen:anneeligibireyhan

Güzel görüntüsüyle ağızlara layık bir tarif.Elinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


ISPANAKLI ,GALETA UNLU BÖREK



ISPANAKLI ,GALETA UNLU BÖREK

Herkese hayırlı,bereketli cumalar olsun..

  Sırada pratik ama bir o kadar da nefis bir börek tarifim var sizlere ve nedendir bilmem,bu defa lafı hiç uzatmadan hemen tarifime geçiyorum,kendinize iyi davranın lütfen ^:^

  Bu arada ,tarifimi çay kahve bahane etkinliği için sevgili pastaeli  arkadaşıma ve porselen demlik çay saati etkinliği için ,sevgili paşasoframa gönderiyorum,kolay gelsin kızlar..

MALZEMELER

1 kg günlük hazır yufka (mutlaka taze olmalı)

sos için:
1 kase süt
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

bulamak için:
2 adet yumurta  (yetmezse 1 tane daha kırılabilir)
yeteri kadar galeta unu

ıspanaklı harç için:
1 kg kadar ıspanak
1 adet büyük kuru soğan
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
taze çekilmiş karabiber
pulbiber




ISPANAKLI ,GALETA UNLU BÖREK


HAZIRLANIŞI

   Öncelikle iç harcını hazırlamak için,tencereye yağımızı alıp,ısıtalım ve kıymayı ekleyip kavuralım ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim ,salçayı da ekleyip bir iki çevirip ıspanakları da atalım ve hararetli ateşte su bırakmasına izin vermeden pişirelim.En son tuz ve baharatlarını da ekleyip ocaktan alalım.

   Ardından yufkaları dörde bölelim ama bir adet yufkadan iki tane börek çıkaracağız.
İki parçayı üst üste koyalım,çünkü günlük yufka çok ince oluyor tek parça sararken yırtılır.yufkanın üzerine hazırladığımız süt ve sıvıyağ karışımından döküp,ıspanaklı harçtan yayalım,ben bol malzeme koydum bol malzeme bol lezzet demektir.Ne sıkı ne de gevşek olmayacak şekilde rulo olarak saralım.Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
  En son hazırlanmış börekleri önce çırptığımız yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp,yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.tüm böreklere aynı işlemi uygulayıp ,önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.

    Ilık olarak servis edelim.



ISPANAKLI ,GALETA UNLU BÖREK

2 yorum:

Fatma dedi ki...

Börek harika iştah açıcı görünüyor yapanın, yayınlayanın ellerine sağlık sevgiler.

TURUNCU TATLAR dedi ki...

emeğine ellerine sağlık sıcacık aldım bir tane;)