Tarifi Gönderen:sonugarantitarifler
Güzel ve hafif bir tatlı tarifi daha.Elinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık
KIBRIS TATLISI...
Ayrıca bu tarifi çay kahve bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili arkadaşım Ebru'ya.http://www.pastaeli.blogspot.com/ ve porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşımhttp://pasasofram.blogspot.com/ gönderiyorum.kolay gelsin arkadaşlar..
Malzemelerimiz keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı galeta unu
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Üzeri için tavuk göğsü malzemeleri:
150 gr margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kg süt
Hazırlanışı:
- İlk önce 3 su bardağı suyla 3 su bardağı şekeri bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişiriyoruz. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta çırpma kabımızda kekimizi hazırlamaya başlıyoruz.
- İlk önce yumurta ve şekeri yaklaşık beş dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
- Diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kare borcama döküp.175 derecede ayarladığımız fırınımızda pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Ilıdıktan sonra soğuk şerbeti üstüne döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta tavuk göğsünü yapmaya başlıyoruz.
- İlk olarak geniş bir tencerede margarini eritiyoruz.
- Daha sonra unu koyup çok hafif kavuruyoruz.
- Şekeri vanilyayı ve nişastasını koyuyoruz.
- Ocağın altını kısalım.En son olarak sütü azar azar döküp ,tel çırpıcıyla topak topak olmadan karıştıra karıştıra sütü ilave ediyoruz.
- Kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Pişirdikten sonra ocaktan alıp.Mikserle yaklaşık on dakika kadar çırpıp ılıtıyoruz.
- Ilıdıktan hemen sonra şerbetlediğimiz kekin üstüne döküyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
- Buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra üstüne tarçın döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.Sevgiler....
2 yorum:
Geçen hafta misafirlerim için yaptığım patates topları; görüntüsü ve lezzeti ile büyük beğeni topladı,favorim dereotlulardı:))
Uzun zamandır etkinliklere katılmadığımı farkettim..Bu yüzden bu tarifim ''çay kahve bahane''etkinliği için sevgili Pastaeli'ye ve 'porselen demlik çay saati ' etkinliği için Paşasofram' a gitsin.Arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum..herkese sevgiler..
Malzemeler;
5-6 adet iri patates
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
Tuz,karabiber
1 bağ dereotu
2 adet iri havuç
kırmızı lahana
Yapılışı:
Patatesler haşlanır..Derin bir kapta iyice ezilir yada rendelenir,yarım limon suyu,sıvıyağ,tuz,karabiber biraz kıyılmış dereotu ile birlikte iyice yoğurulur.Kırmızı lahana ve havuçlarayrı kaplarda rendenin ince tarafı ile rendelenir..Patateslere ceviz büyüklüğünde top şekli verilir,daha sonra tek tek havuca ,lahanaya,dereotuna bulanır..Servis tabağına dizilir..Afiyet olsun..
Acizane ben de Etkinliğe katılımda bulunmak istedim.
Tarif blogumda mevcut...
http://sevdalitatlar.blogspot.com/2012/04/zeytinli-peynirli-kurabiye.html
Bol Katılımlı Etkinlik olması temennisi ile
Sevgiler.
Yorum Gönder