19 Nisan 2012 Perşembe

TARİF NO:24

Tarifin Adı:Çilekli Islak Kek
Tarifi Gönderen:mutfakpenceresi
 Harika bir Islak kek tarifi daha .Elinize sağlık.Etkinliğimize katıldığınıza çok memnun oldum.Teşekkürler.Diğer güzel tarifler için tık tık



Merhabalar gününüz aydın olsun.
Süpriz branch kahvaltı sofrasından misafirlere aceleyle hazırladığım çilekli brovni tadında ıslak kek.Tarifimi pasteeliblogspot.com  gönderiyorum,nazik deveti için arkadaşıma teşekür ederim.Kendisine kolaylıklar diliyorum,çay sorası menüleri olduğuna göre oldukça katılımlı etkinlik olacağına benziyor.
Kek Malzemesi:
200 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım,renkli yazıyı tıklayıp kıyaslama yapabilirsiniz.
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı+1 yemek kaşığı daha tam buğday unu
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao(50 gr )
Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı çırpılmış  kekin sosu
  • 50 gr rende çikolata bitter çikolata
  • 50 gr isteğe bağlı eritilmiş çiklata
  • 4,5 tane ikiye bölünmüş çilek
Tarif:
  1. Oda sıcaklığındaki yumurtayı şekeri sırayla köpürene kadar çırpalım,fındık yağını ve süt ekleyip çırpmaya devam edelim,en son kakaoyu ekleyip kısık ayarda karıştıralım, hazırladığımız karışımdan 1 su bardağı kenara ayıralım.
  2. Ayrı bir kasede kabartma tozu unu eleyelim,sıvı karışıma katalım karıştıralım.
  3. 28 Santimli tepsiyi tereyağıyla iyice yağlayalım,üzerine un serpelim,sallayarak unu fazlasını silkeleyelim,çırptığımız harcı içine dökelim,üzerine ikiye böldüğümüz bir tarafını una buladığımız çileği paylaştıralım.
  4. Fırınımızın ayarını 170° C getirelim keki fırına atalım yaklaşık 25,30 dakika pişirelim,keki kürdenle pişip pişmediğini kontrol edelim,pişmişse fırından çıkarıp ayırdığımız 1 su bardağı sosu,kek sıcak  üzerine her yerini örtecek şekilde gezdirelim,üzerine çikolatayı rendeleyelim,büyük kapla örtelim 30 dakika  dinlendirip servis yapalım.
  5. Servis önerisi,kek pişerken çilekler içine gömüldü, çukurla boş kaldı,servis yaparken çukurlara tekrar ikiye bölünmüş çilek koyup servis yaptım,isterseniz bermari usulu bitter çikolata eritip servis yapın.Keki pişirirken çok kurutmadan pişirelim yumuşak dokulu kek olsun,sosu üzerine dökünce sünger gibi dokulu görünsün, browni tadında olsun.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

19 Nisan 2012 Perşembe

TARİF NO:24

Tarifin Adı:Çilekli Islak Kek
Tarifi Gönderen:mutfakpenceresi
 Harika bir Islak kek tarifi daha .Elinize sağlık.Etkinliğimize katıldığınıza çok memnun oldum.Teşekkürler.Diğer güzel tarifler için tık tık



Merhabalar gününüz aydın olsun.
Süpriz branch kahvaltı sofrasından misafirlere aceleyle hazırladığım çilekli brovni tadında ıslak kek.Tarifimi pasteeliblogspot.com  gönderiyorum,nazik deveti için arkadaşıma teşekür ederim.Kendisine kolaylıklar diliyorum,çay sorası menüleri olduğuna göre oldukça katılımlı etkinlik olacağına benziyor.
Kek Malzemesi:
200 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım,renkli yazıyı tıklayıp kıyaslama yapabilirsiniz.
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı+1 yemek kaşığı daha tam buğday unu
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao(50 gr )
Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı çırpılmış  kekin sosu
  • 50 gr rende çikolata bitter çikolata
  • 50 gr isteğe bağlı eritilmiş çiklata
  • 4,5 tane ikiye bölünmüş çilek
Tarif:
  1. Oda sıcaklığındaki yumurtayı şekeri sırayla köpürene kadar çırpalım,fındık yağını ve süt ekleyip çırpmaya devam edelim,en son kakaoyu ekleyip kısık ayarda karıştıralım, hazırladığımız karışımdan 1 su bardağı kenara ayıralım.
  2. Ayrı bir kasede kabartma tozu unu eleyelim,sıvı karışıma katalım karıştıralım.
  3. 28 Santimli tepsiyi tereyağıyla iyice yağlayalım,üzerine un serpelim,sallayarak unu fazlasını silkeleyelim,çırptığımız harcı içine dökelim,üzerine ikiye böldüğümüz bir tarafını una buladığımız çileği paylaştıralım.
  4. Fırınımızın ayarını 170° C getirelim keki fırına atalım yaklaşık 25,30 dakika pişirelim,keki kürdenle pişip pişmediğini kontrol edelim,pişmişse fırından çıkarıp ayırdığımız 1 su bardağı sosu,kek sıcak  üzerine her yerini örtecek şekilde gezdirelim,üzerine çikolatayı rendeleyelim,büyük kapla örtelim 30 dakika  dinlendirip servis yapalım.
  5. Servis önerisi,kek pişerken çilekler içine gömüldü, çukurla boş kaldı,servis yaparken çukurlara tekrar ikiye bölünmüş çilek koyup servis yaptım,isterseniz bermari usulu bitter çikolata eritip servis yapın.Keki pişirirken çok kurutmadan pişirelim yumuşak dokulu kek olsun,sosu üzerine dökünce sünger gibi dokulu görünsün, browni tadında olsun.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: