20 Nisan 2012 Cuma

TARİF NO:33

Tarifin Adı:Mini Alman Pastası
Tarifi Gönderen:pufseker
Minileri de ayrı güzel olmuş.Eminim tadı da çok güzeldir.Elinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık



MİNİ ALMAN PASTASI


MERHABALAR;BU GÜN MUTFAĞIMIN GÜZEL  LEZZETİ ÇOK ZAMAN ÖNCE YAPMAK İSTEDİĞİM MİNİK BOY ALMAN PASTALARI OLDU.BÜYÜK BOY ALMAN PASTASI YAPMIŞTIM, BUNUN MALZEMELERİNİN AYNISINI UYGULADIM.ÇOK LEZZETLİ VE YENMESİ DAHA KOLAY TEK PORSUYONLUK PASTALARIM OLDU.BU GÜZEL PASTACIKLARIMI ''ÇAY KAHVE ETKİNLİĞİ ''İÇİN  SEVGİLİ''Paşasofram'' ve'' PASTAELİ'' YE GÖNDERİYORUM.



Malzeme.
Hamu için.
500 gr un
100 gr.erımış tereyağı
2 yumurta
100 gr toz şeker
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı ılık süt
Kreması için.
500ml süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
125gr toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanılya
Üstü için.
1 paket bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapımı.
Hamur mazlemelerinden ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yapalım.Yarım saat mayalanması için üstü kapalı bekletetlim.Kabaran hamurlardan mandalina kadar parçalar koparıp elimizle yvarlıyalım ve üstüne bıraz bastırıp yağlı kağıt serilmiş tepsıye dızelim.Hamurun tamamını tepsıye aralıklı dızelim ve yarım saat daha ılık yerde bekletelim.160 derece fırında üstleri sadece pembeleşinceye kadar pişirelim.Pişen hamurları soğumaya bırakalım.Krema malzemelerini karıştırıp pişirelim ve soğumaya bırakalım.Soğuyan hamurları enine keselim ve kremayı içine dolduralım.Bitter çikolata ve terayağını bir kap içinde benmari usulü eritelim ve bir bıçak yardımıyla üstlerine sürelim.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

20 Nisan 2012 Cuma

TARİF NO:33

Tarifin Adı:Mini Alman Pastası
Tarifi Gönderen:pufseker
Minileri de ayrı güzel olmuş.Eminim tadı da çok güzeldir.Elinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık



MİNİ ALMAN PASTASI


MERHABALAR;BU GÜN MUTFAĞIMIN GÜZEL  LEZZETİ ÇOK ZAMAN ÖNCE YAPMAK İSTEDİĞİM MİNİK BOY ALMAN PASTALARI OLDU.BÜYÜK BOY ALMAN PASTASI YAPMIŞTIM, BUNUN MALZEMELERİNİN AYNISINI UYGULADIM.ÇOK LEZZETLİ VE YENMESİ DAHA KOLAY TEK PORSUYONLUK PASTALARIM OLDU.BU GÜZEL PASTACIKLARIMI ''ÇAY KAHVE ETKİNLİĞİ ''İÇİN  SEVGİLİ''Paşasofram'' ve'' PASTAELİ'' YE GÖNDERİYORUM.



Malzeme.
Hamu için.
500 gr un
100 gr.erımış tereyağı
2 yumurta
100 gr toz şeker
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı ılık süt
Kreması için.
500ml süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
125gr toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanılya
Üstü için.
1 paket bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapımı.
Hamur mazlemelerinden ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yapalım.Yarım saat mayalanması için üstü kapalı bekletetlim.Kabaran hamurlardan mandalina kadar parçalar koparıp elimizle yvarlıyalım ve üstüne bıraz bastırıp yağlı kağıt serilmiş tepsıye dızelim.Hamurun tamamını tepsıye aralıklı dızelim ve yarım saat daha ılık yerde bekletelim.160 derece fırında üstleri sadece pembeleşinceye kadar pişirelim.Pişen hamurları soğumaya bırakalım.Krema malzemelerini karıştırıp pişirelim ve soğumaya bırakalım.Soğuyan hamurları enine keselim ve kremayı içine dolduralım.Bitter çikolata ve terayağını bir kap içinde benmari usulü eritelim ve bir bıçak yardımıyla üstlerine sürelim.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: