18 Nisan 2012 Çarşamba

TARİF NO:16

Tarifin Adı:Demir Tatlısı
Tarifi Gönderen:sibelozmen
İsmi kadar görüntüsü de çok farklı bu tarif için teşekkürler.Ellerinize sağlık.Diğer güzellikler için tık tık


Bu gün işten geldikten sonra kızım anne canım tatlı birşeyler istiyor dedi. Anne yüreği ne kadar işten yorgun gelsek de en büyük varlıklarımız çocuklarımız istediği zaman hemen bir şeyler yapmaya koyuluyoruz. Bende ne yapayım diye düşünürken, hem çok kolay hemde hafif bir tatlı olsun diye Demir tatlısı yaptım


Malzemeleri
2 Adet Yumurta
5 Yemek kaşığı yoğurt
Yarım Su bardağı su
Bir fiske tuz
Bir Su bardağı un
Çay Kaşığının ucuyla Kabartma tozu
Sıvı Yağ
Yapılışı
Malzemeler derin bir kaba yukarda belirtilen sıraya göre konularak çırpılır, sıvık bir hamur elde edilir.Daha sonra Kızartma tenceresine sıvı yağ ve resimde görünen demir yağın içine konularak, kızdırılır kızan demir hamura batırılarak, tekrar yağın içine konulur bir taraftan da demirin çubuğundan tutarak aşağı yukarı hareket ettirilerek şekilli hamurun yağın içine düşmesi sağlanır arkası ve ön yüzü kızartılır soğuduktan sonra ılık şerbete batırılır daha sonra istenirse üzerine ceviz dökülerek servis yapılır.AFİYET OLSUN

Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
2 Su bardağı su tencereye konulur, kaynamaya çıkınca kısık ateşte 20 dakika kaynatılır .
Not Şerbet Ilık olacak.

Hiç yorum yok:

18 Nisan 2012 Çarşamba

TARİF NO:16

Tarifin Adı:Demir Tatlısı
Tarifi Gönderen:sibelozmen
İsmi kadar görüntüsü de çok farklı bu tarif için teşekkürler.Ellerinize sağlık.Diğer güzellikler için tık tık


Bu gün işten geldikten sonra kızım anne canım tatlı birşeyler istiyor dedi. Anne yüreği ne kadar işten yorgun gelsek de en büyük varlıklarımız çocuklarımız istediği zaman hemen bir şeyler yapmaya koyuluyoruz. Bende ne yapayım diye düşünürken, hem çok kolay hemde hafif bir tatlı olsun diye Demir tatlısı yaptım


Malzemeleri
2 Adet Yumurta
5 Yemek kaşığı yoğurt
Yarım Su bardağı su
Bir fiske tuz
Bir Su bardağı un
Çay Kaşığının ucuyla Kabartma tozu
Sıvı Yağ
Yapılışı
Malzemeler derin bir kaba yukarda belirtilen sıraya göre konularak çırpılır, sıvık bir hamur elde edilir.Daha sonra Kızartma tenceresine sıvı yağ ve resimde görünen demir yağın içine konularak, kızdırılır kızan demir hamura batırılarak, tekrar yağın içine konulur bir taraftan da demirin çubuğundan tutarak aşağı yukarı hareket ettirilerek şekilli hamurun yağın içine düşmesi sağlanır arkası ve ön yüzü kızartılır soğuduktan sonra ılık şerbete batırılır daha sonra istenirse üzerine ceviz dökülerek servis yapılır.AFİYET OLSUN

Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
2 Su bardağı su tencereye konulur, kaynamaya çıkınca kısık ateşte 20 dakika kaynatılır .
Not Şerbet Ilık olacak.

Hiç yorum yok: