20 Nisan 2012 Cuma

TARİF NO:32

Tarifin Adı: Lahana Dolması
Tarifi Gönderen:hanife

Lahana dolmasına çok güzel yeni bir yorum olmuş.Elinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


LAHANA DOLMASI

Hayırlı cumalar arkadaşlar cumamız mübarek olsun...
Lahana sarmasını çok severim oldukça uğraştırıcı olduğu için sık sık yapmam.....Sevgili Cahidede lahana dolmalarını görünce denedim lahana sarması kadar olmasada yinede zaman alan bir yemek ama lezzeti çok güzel...
Ben malzemelerimi ölçmeden yaptığım için tarifi sevgili Cahideden kopyalayıp yayınlıyorum ...
8-10Yaprak sarmalık lahana
300 gr. kıyma(ben kıyma ve bulgur kullanmadım)
1 büyük kase bulgur ve pirinç yarı yarıya olacak
1 Büyük kuru soğan
1 diş sarmısak(ben kullanmadım)
Bir kaç dal maydonoz
1 Yemek akşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber,tuz,reyhan(ben reyhan ve yeni bahar kullanmadım)
Bir çay kaşığı yeni bahar
Zeytin yağı
Sosu için
1 Kaşık salça
1 kaşık tereyağı
Porsiyonluk lahana dolmasının yapılışı
Lahanaların yapraklarını burada olduğu gibi ayırın.
Pirinç ve bulguru yıkayın.Maydanoz ve soğanı doğrayın, kıymayı, baharat ve yağı ilave edip yoğurun.
İç malzemesine 1.5 bardak kadar su koyun ki pişerken içi kuru kalmasın.(Ben bulgur ve kıyma kullanmadığım ve ocak üstünde pişirdiğim için iç malzemesine su koymadım iç malzemesinide klasik dolma harcı olarak hazırladım)
Yaprakları küçük bir kasenin içine serip, kenarlara taşacak şekilde ayarlayın. Kalın damarları mutlaka çıkarın.
Kaseye serdikten sonra, iç koymadan önce mutlaka küçük lahana parçalarından dibe serin ki, ters çevirdiğiniz kısım çok ince olmasın.(Kasenin içine lahana yapraklarını koyarken biraz üst üste yerleştirdimki pirinçler dökülmesin)

Hazırladığınız içten 2 veya 3 kaşık koyun, kenarları içe doğru kapatın.
İç bitene kadar bu işlemi tekrarlayıp dolmaları tepsiye dizin.
üzerine erittiğiniz yağ ve salça karışımını gezdirin.
2 bardak kadar sıcak su koyup üzerini aliminyum folyoyla kapatın.
Lahanalar yumuşayana kadar 200 derecelik fırında pişirin.
Tecrübelerime dayanarak tavsiye edeyim; Dolmaları fırın yerine, yayvan bir tencereye dizerseniz çok daha kolay ve yumuşak pişer. Fırında süre epey uzuyor.
(Arkadaşlar ben dolmalarımı pilav tencerisine dizdim üzerini ısıya dayanıklı porselen tabakla kapattım 1 yemek kaşığı kadar salçayı yaklaşık 3 su bardağı kadar sıcak suyla karıştırıp tencereye ilave ettim ocak üzerinde su azaldıkça az az su ilave ederek pişirdim benim dolmalarımın pişmesi yaklaşık bir saati buldu...
Yapacak olan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum..

Hiç yorum yok:

20 Nisan 2012 Cuma

TARİF NO:32

Tarifin Adı: Lahana Dolması
Tarifi Gönderen:hanife

Lahana dolmasına çok güzel yeni bir yorum olmuş.Elinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


LAHANA DOLMASI

Hayırlı cumalar arkadaşlar cumamız mübarek olsun...
Lahana sarmasını çok severim oldukça uğraştırıcı olduğu için sık sık yapmam.....Sevgili Cahidede lahana dolmalarını görünce denedim lahana sarması kadar olmasada yinede zaman alan bir yemek ama lezzeti çok güzel...
Ben malzemelerimi ölçmeden yaptığım için tarifi sevgili Cahideden kopyalayıp yayınlıyorum ...
8-10Yaprak sarmalık lahana
300 gr. kıyma(ben kıyma ve bulgur kullanmadım)
1 büyük kase bulgur ve pirinç yarı yarıya olacak
1 Büyük kuru soğan
1 diş sarmısak(ben kullanmadım)
Bir kaç dal maydonoz
1 Yemek akşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber,tuz,reyhan(ben reyhan ve yeni bahar kullanmadım)
Bir çay kaşığı yeni bahar
Zeytin yağı
Sosu için
1 Kaşık salça
1 kaşık tereyağı
Porsiyonluk lahana dolmasının yapılışı
Lahanaların yapraklarını burada olduğu gibi ayırın.
Pirinç ve bulguru yıkayın.Maydanoz ve soğanı doğrayın, kıymayı, baharat ve yağı ilave edip yoğurun.
İç malzemesine 1.5 bardak kadar su koyun ki pişerken içi kuru kalmasın.(Ben bulgur ve kıyma kullanmadığım ve ocak üstünde pişirdiğim için iç malzemesine su koymadım iç malzemesinide klasik dolma harcı olarak hazırladım)
Yaprakları küçük bir kasenin içine serip, kenarlara taşacak şekilde ayarlayın. Kalın damarları mutlaka çıkarın.
Kaseye serdikten sonra, iç koymadan önce mutlaka küçük lahana parçalarından dibe serin ki, ters çevirdiğiniz kısım çok ince olmasın.(Kasenin içine lahana yapraklarını koyarken biraz üst üste yerleştirdimki pirinçler dökülmesin)

Hazırladığınız içten 2 veya 3 kaşık koyun, kenarları içe doğru kapatın.
İç bitene kadar bu işlemi tekrarlayıp dolmaları tepsiye dizin.
üzerine erittiğiniz yağ ve salça karışımını gezdirin.
2 bardak kadar sıcak su koyup üzerini aliminyum folyoyla kapatın.
Lahanalar yumuşayana kadar 200 derecelik fırında pişirin.
Tecrübelerime dayanarak tavsiye edeyim; Dolmaları fırın yerine, yayvan bir tencereye dizerseniz çok daha kolay ve yumuşak pişer. Fırında süre epey uzuyor.
(Arkadaşlar ben dolmalarımı pilav tencerisine dizdim üzerini ısıya dayanıklı porselen tabakla kapattım 1 yemek kaşığı kadar salçayı yaklaşık 3 su bardağı kadar sıcak suyla karıştırıp tencereye ilave ettim ocak üzerinde su azaldıkça az az su ilave ederek pişirdim benim dolmalarımın pişmesi yaklaşık bir saati buldu...
Yapacak olan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum..

Hiç yorum yok: