19 Nisan 2012 Perşembe

TARİF NO:26

Tarifin Adı:Küllü Kurabiye
Tarifi Gönderen:yemeksevdam
Bu güzel tarifiyle beni yalnız bırakmayan Elif 'e çok teşekkürler.Ellerine sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


KÜLLÜ KURABİYE



 

KÜLLÜ KURABİYE

Malzemeler
  • 1 paket teremyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • (İç malzeme de şeker yok, unuttum sanmayın)
Üzerine
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı

Bu tariften yaklaşık 45-50 adet kurabiye çıkıyor. Eğer siz kalabalık bir guruba yapmıyorsanız ölçüyü yarıya indirmenizi öneririm. Oda sıcaklığında yumuşamış teremyağı, sıvıyağı, yumurtayı, vanilya ve kabartma tozuna azar azar un ilave ederek yoğuralım. Şu meşhur kulak memesi yumuşaklığında kurabiye hamuru hazırlayın. Bu arada fırınımızı 170 derecede ısıtalım. Kurabiyelerimize ister kalıpla, ister elimizde cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Isınmış fırınımızda üzeri hafif pembeleşmeye başlayana kadar pişirelim. Kurabiyelerimiz pişerken bir kasenin içerisine pudra şekeri, kakao ve tarçını koyup güzelce karıştırarak külümüzü hazırlayalım. Kurabiyeler pişer pişmez fırından çıkarıp tek tek külümüzün içine atıp her tarafına bulanmasını sağlayalım ve servis tabağına dizelim. Efendim hamurunda şeker yok, zaten hiç de gerek yok. Dışındaki külü hem şeker, hem kakao hem de nefis bir tarçın tadı veriyor kurabiyeye. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

19 Nisan 2012 Perşembe

TARİF NO:26

Tarifin Adı:Küllü Kurabiye
Tarifi Gönderen:yemeksevdam
Bu güzel tarifiyle beni yalnız bırakmayan Elif 'e çok teşekkürler.Ellerine sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


KÜLLÜ KURABİYE



 

KÜLLÜ KURABİYE

Malzemeler
  • 1 paket teremyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • (İç malzeme de şeker yok, unuttum sanmayın)
Üzerine
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı

Bu tariften yaklaşık 45-50 adet kurabiye çıkıyor. Eğer siz kalabalık bir guruba yapmıyorsanız ölçüyü yarıya indirmenizi öneririm. Oda sıcaklığında yumuşamış teremyağı, sıvıyağı, yumurtayı, vanilya ve kabartma tozuna azar azar un ilave ederek yoğuralım. Şu meşhur kulak memesi yumuşaklığında kurabiye hamuru hazırlayın. Bu arada fırınımızı 170 derecede ısıtalım. Kurabiyelerimize ister kalıpla, ister elimizde cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Isınmış fırınımızda üzeri hafif pembeleşmeye başlayana kadar pişirelim. Kurabiyelerimiz pişerken bir kasenin içerisine pudra şekeri, kakao ve tarçını koyup güzelce karıştırarak külümüzü hazırlayalım. Kurabiyeler pişer pişmez fırından çıkarıp tek tek külümüzün içine atıp her tarafına bulanmasını sağlayalım ve servis tabağına dizelim. Efendim hamurunda şeker yok, zaten hiç de gerek yok. Dışındaki külü hem şeker, hem kakao hem de nefis bir tarçın tadı veriyor kurabiyeye. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: