23 Nisan 2012 Pazartesi

TARİF NO:37

Tarifin Adı:Ekmek Dolması
Tarifi Gönderen:bulbulunyeri

Bir ekmek nasıl doldurulur diyorsanız bu güzel tarifi inceleyin derim.Ellerinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


Ekmek dolması

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Neşeli olmak için ne çok nedenimiz var.
Atalarımızın kanlarıyla, canlarıyla elde edilen bağımsızlık mücadelesinden sonra kişi egemenliğinden millet egemenliğine geçildiği için kutlanan ne güzel bir bayram.
Sevgili Atamız bu anlamlı günü çocuklara armağan edecek kadar büyük biri.
Ben inanıyorum ki geleceğin gençleri bu çocuklarda onlar için yapılan bu güzellikleri hep devam ettirecek ve hep daha ileriye bakacaklar.
Bu koşuşturmalı günlerimde ne kadar kolay yapılacak şey varsa onu yapmaya çalışıyorum. Amaç açlığımızı bastırmak, uğraşlarıma daha çok zaman ayırmam gerekli. Kızımı ve gelecek misafirleri mutlu etmek istiyorum. Cumartesine çok az zaman kaldı ve ben sevimli bir koşuşturmadayım. Daha az heyecanlı olmak isterdim ama telaşlı bir insanım. Yaş kaç olursa olsun insan bazı huylarını değiştiremiyor.Tarifi sofra keyfim den aldım.Ben de"Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta "ev sahibesi olan pasasofram ve Gelibolu17'nin hazırladığı"Çay,Kahve Bahane etkinliğine" ev sahipliği yapan sevgili pastaeli ye gönderiyorum.
Arkadaşlarıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
1paket hamburger ekmeği
250 gram kıyma
1 – 2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça 
Maydanoz
Karabiber, tuz
Kaşar rendesi
Bir tutam sevgi
Yapılışı
Hamburger ekmeklerinin tam ortasına çay bardağı ile bastırın ve kendi etrafında yavaş yavaş döndürerek orta kısmını boşaltın. (Alt tarafı kesilmesin.)
Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
Kıymayı ekleyin ve kavurun.
Baharatları ekleyin ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek altını kapatın.
İçlerini boşalttığınızda çıkan ekmekleri de ufalayarak kıymalı harca ekleyin.
Boşalttığınız ekmeklerin içini bu karışımla doldurun.
Rendelenmiş kaşarları üzerlerine serpin.
Fırın teline ekmeklerinizi yerleştirin ve kaşarlar üzerinde eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

23 Nisan 2012 Pazartesi

TARİF NO:37

Tarifin Adı:Ekmek Dolması
Tarifi Gönderen:bulbulunyeri

Bir ekmek nasıl doldurulur diyorsanız bu güzel tarifi inceleyin derim.Ellerinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


Ekmek dolması

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Neşeli olmak için ne çok nedenimiz var.
Atalarımızın kanlarıyla, canlarıyla elde edilen bağımsızlık mücadelesinden sonra kişi egemenliğinden millet egemenliğine geçildiği için kutlanan ne güzel bir bayram.
Sevgili Atamız bu anlamlı günü çocuklara armağan edecek kadar büyük biri.
Ben inanıyorum ki geleceğin gençleri bu çocuklarda onlar için yapılan bu güzellikleri hep devam ettirecek ve hep daha ileriye bakacaklar.
Bu koşuşturmalı günlerimde ne kadar kolay yapılacak şey varsa onu yapmaya çalışıyorum. Amaç açlığımızı bastırmak, uğraşlarıma daha çok zaman ayırmam gerekli. Kızımı ve gelecek misafirleri mutlu etmek istiyorum. Cumartesine çok az zaman kaldı ve ben sevimli bir koşuşturmadayım. Daha az heyecanlı olmak isterdim ama telaşlı bir insanım. Yaş kaç olursa olsun insan bazı huylarını değiştiremiyor.Tarifi sofra keyfim den aldım.Ben de"Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta "ev sahibesi olan pasasofram ve Gelibolu17'nin hazırladığı"Çay,Kahve Bahane etkinliğine" ev sahipliği yapan sevgili pastaeli ye gönderiyorum.
Arkadaşlarıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
1paket hamburger ekmeği
250 gram kıyma
1 – 2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça 
Maydanoz
Karabiber, tuz
Kaşar rendesi
Bir tutam sevgi
Yapılışı
Hamburger ekmeklerinin tam ortasına çay bardağı ile bastırın ve kendi etrafında yavaş yavaş döndürerek orta kısmını boşaltın. (Alt tarafı kesilmesin.)
Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
Kıymayı ekleyin ve kavurun.
Baharatları ekleyin ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek altını kapatın.
İçlerini boşalttığınızda çıkan ekmekleri de ufalayarak kıymalı harca ekleyin.
Boşalttığınız ekmeklerin içini bu karışımla doldurun.
Rendelenmiş kaşarları üzerlerine serpin.
Fırın teline ekmeklerinizi yerleştirin ve kaşarlar üzerinde eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: