Tarifin Adı:Evde Eti Puf Yapımı
Tarifi Gönderen:turuncutatlar
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Tarif için teşekkürler teşekkürler ve sevgiler:)Daha fazla güzel tarif için tık tık
Malzemeler:
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
35 gr(yaklaşık 2 çorba kaşığı)toz jelatin
3 yumurta akı
1.5 su bardağı toz şeker
2 paket Eti yulaflı bisküvi
pasta süsü(üzerine)
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
En başta sıcak suya toz jelatinimizi koyalım ve kaşıkla karıştıralım erisin ve ılımaya bırakalım.Bir kasede üç yumurta akı ile şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpalım.Yumurtalar iyice koyulaşsın.Diğer tarafta sütle krem şantileri çırpalım.Çırptığımız krem şantileri yumurtaların üzerine ekleyelim ve karıştıralım.Bu karışımın üstüne de suda erittiğimiz jelatini ekleyelim ve tekrar karıştıralım.Büyük dikdörtgen ya da yuvarlak borcamın dibini yapışmasın diye ıslatalım ve karışımımızı dökelim.Bir gece buzdolabında bekletelim.Ertesi gün bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkaralım ve yulaflı bisküvilerin üzerine yerleştirelim.Üstlerini dilediğimiz gibi süsleyelim.Soğuk servis edelim.Eğer bu şekilde yapmak istemezseniz bisküvileri robottan geçirin.Karışımı dökmeden kalıbınızın altına yarısını dökün .Kalan bisküvileri de üzerine serpin.Bu şeklide dondurun ve istediğiniz şekilde dondurun ve istediğiniz şekilde kesin ya da kalıpla çıkartın .Afiyetler olsun;)
16 Nisan 2012 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 Nisan 2012 Pazartesi
TARİF NO:7
Tarifin Adı:Evde Eti Puf Yapımı
Tarifi Gönderen:turuncutatlar
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Tarif için teşekkürler teşekkürler ve sevgiler:)Daha fazla güzel tarif için tık tık
Malzemeler:
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
35 gr(yaklaşık 2 çorba kaşığı)toz jelatin
3 yumurta akı
1.5 su bardağı toz şeker
2 paket Eti yulaflı bisküvi
pasta süsü(üzerine)
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
En başta sıcak suya toz jelatinimizi koyalım ve kaşıkla karıştıralım erisin ve ılımaya bırakalım.Bir kasede üç yumurta akı ile şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpalım.Yumurtalar iyice koyulaşsın.Diğer tarafta sütle krem şantileri çırpalım.Çırptığımız krem şantileri yumurtaların üzerine ekleyelim ve karıştıralım.Bu karışımın üstüne de suda erittiğimiz jelatini ekleyelim ve tekrar karıştıralım.Büyük dikdörtgen ya da yuvarlak borcamın dibini yapışmasın diye ıslatalım ve karışımımızı dökelim.Bir gece buzdolabında bekletelim.Ertesi gün bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkaralım ve yulaflı bisküvilerin üzerine yerleştirelim.Üstlerini dilediğimiz gibi süsleyelim.Soğuk servis edelim.Eğer bu şekilde yapmak istemezseniz bisküvileri robottan geçirin.Karışımı dökmeden kalıbınızın altına yarısını dökün .Kalan bisküvileri de üzerine serpin.Bu şeklide dondurun ve istediğiniz şekilde dondurun ve istediğiniz şekilde kesin ya da kalıpla çıkartın .Afiyetler olsun;)
Tarifi Gönderen:turuncutatlar
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Tarif için teşekkürler teşekkürler ve sevgiler:)Daha fazla güzel tarif için tık tık
Malzemeler:
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
35 gr(yaklaşık 2 çorba kaşığı)toz jelatin
3 yumurta akı
1.5 su bardağı toz şeker
2 paket Eti yulaflı bisküvi
pasta süsü(üzerine)
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
En başta sıcak suya toz jelatinimizi koyalım ve kaşıkla karıştıralım erisin ve ılımaya bırakalım.Bir kasede üç yumurta akı ile şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpalım.Yumurtalar iyice koyulaşsın.Diğer tarafta sütle krem şantileri çırpalım.Çırptığımız krem şantileri yumurtaların üzerine ekleyelim ve karıştıralım.Bu karışımın üstüne de suda erittiğimiz jelatini ekleyelim ve tekrar karıştıralım.Büyük dikdörtgen ya da yuvarlak borcamın dibini yapışmasın diye ıslatalım ve karışımımızı dökelim.Bir gece buzdolabında bekletelim.Ertesi gün bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkaralım ve yulaflı bisküvilerin üzerine yerleştirelim.Üstlerini dilediğimiz gibi süsleyelim.Soğuk servis edelim.Eğer bu şekilde yapmak istemezseniz bisküvileri robottan geçirin.Karışımı dökmeden kalıbınızın altına yarısını dökün .Kalan bisküvileri de üzerine serpin.Bu şeklide dondurun ve istediğiniz şekilde dondurun ve istediğiniz şekilde kesin ya da kalıpla çıkartın .Afiyetler olsun;)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder