Tarifi Gönderen:gelibolu17
Etkinliğimizin gerçek sahibi sevgili gelibolu17 'e desteği için çok teşekkürler.Ellerinize sağlık:)Diğer güzel tarifler için tık tık
Malzemeler: 1 kilogram yufka,yarım kilogram ayıklanıp doğranmış ve yıkanmış ıspanak,1 orta boy soğan,2 yumurta,1 bardak sıvı yağ,2 bardak yoğurt az tuz....
Yapılışı: ıspanaklarımızın içine soğanı ince ince doğrayıp az tuz ile ovuyoruz biraz öldürüyoruz yani,sonra suyunu süzdürüp içine bir yumurta kırıp karıştırıyoruz,,, diğer tarafta kalan bir yumurta yağ ve yoğurdu güzelce çırpıyoruz,yufkalarımızı teker teker tezgahın üstüne yayıp üstüne yoğurtlu,yumurtalı,yağlı karışımımızdan sürüp biraz ıspanak sepeliyoruz,rulo şeklinde ne çok gevşek nede çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz,yağlanmış tepsiye en ortasından başlayarak içten dışa doğru tüm yufkalarımızı aynı şekilde doluyoruz.... üzerinede yumurtalı,yağlı,yoğurtlu karışımımızdan sürüp,önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz...Böreğimiz servise hazır,afiyet olsunnn :)
Ayva kompostosu için benim evde yenmeyen öyle bir kenarda duran ayvalarım vardı iki tane,dış görünüşleri gördüğünüz gibi çok güzel ama içleri göynümüş çıktı,demekki neymişşş,dış görünüşe aldanmamak lazımmış :)
Dış görünüş bizi yanıltabilirmiş,,,olsun atmadık bizde onlardan komposto yaptık...
İki ayvayı yıkayıp,kabuklarını soymadımki vitamini kaçmasın;) minik minik doğrayıp,orta boy bir tencerede 4-5 bardak suyla kaynattım kaynarken içine kabuk tarçın ve 2-3 tane karanfil attım ben,pişmeye yakın bir avuçta kuru üzüm attım onlar saklanmış görünmüyo resimde :) Utandılar zaar :) Neyse ocağın altını kapatmadan 5-10 dakika önce şekerini katıp (1su bardağı kadar) karıştırıp bir taşım daha kaynatıp kapattım...
Soğuyunca servise hazırdır ayva kompostomuz....
Ellerime sağlık,afiyet olsunnn :)
2 yorum:
teşekkür ederim canım,sonra başka tariflerde göndereceğim,kolay gelsinn selamlar :)
merakla bekliyorum selamlar
Yorum Gönder