30 Nisan 2012 Pazartesi

TARİF NO:66

Tarifin Adı:Gül Tatlısı
Tarifi Gönderen:gelibolu17

Rengarenk bir tatlı ...Görüntü süper .Eline sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


Gül tatlısı
Tarif buradan 



                                

Malzemeler
1 yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin
10 çorba kaşığı pudra şekeri
4 kaşık irmik
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı gıda boyası
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su


Önce şerbetimizi kaynatıyoruz ki, soğuk şerbeti fırından çıkan sıcak tatlıya dökeceğimiz için soğusun. Sonra tüm malzemelerimizi karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Merdane yardımıyla 3-4 cm kalınlığında açılan hamurumuzdan bardak yardımıyla daireler çıkartıyoruz. Dört adet daireyi yarıları üst üste gelecek şekilde diziyoruz. Rulo şeklinde sarıldıktan sonra ikiye kesiyoruz. Hazır olan güllerimizi tepsiye dizdikten sonra 200 derecede kızgın fırına kyup 20-25 dakika kadar pişiriyoruz ve soğuyan şerbetimizi döküyoruz.



Hiç yorum yok:

30 Nisan 2012 Pazartesi

TARİF NO:66

Tarifin Adı:Gül Tatlısı
Tarifi Gönderen:gelibolu17

Rengarenk bir tatlı ...Görüntü süper .Eline sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


Gül tatlısı
Tarif buradan 



                                

Malzemeler
1 yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin
10 çorba kaşığı pudra şekeri
4 kaşık irmik
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı gıda boyası
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su


Önce şerbetimizi kaynatıyoruz ki, soğuk şerbeti fırından çıkan sıcak tatlıya dökeceğimiz için soğusun. Sonra tüm malzemelerimizi karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Merdane yardımıyla 3-4 cm kalınlığında açılan hamurumuzdan bardak yardımıyla daireler çıkartıyoruz. Dört adet daireyi yarıları üst üste gelecek şekilde diziyoruz. Rulo şeklinde sarıldıktan sonra ikiye kesiyoruz. Hazır olan güllerimizi tepsiye dizdikten sonra 200 derecede kızgın fırına kyup 20-25 dakika kadar pişiriyoruz ve soğuyan şerbetimizi döküyoruz.



Hiç yorum yok: