26 Nisan 2012 Perşembe

TARİF NO:55

Tarifin Adı:Portakal Soslu Etimek Tatlısı
Tarifi Gönderen:kizhatce
Muhteşem rengiyle bana tamamen yazı hatırlattı.Ellerinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


PORTAKAL SOSLU ETİMEK TATLISI

Etimek tatlısını bu defa portakal soslu denedim,etimeğin tatlısı ,portakalın mayhoşluğu birleşince orta hafif bir tatlı çıktı :) tarifi sevgili EBRU 'ya vePAŞASOFRAM'a gidiyor...
MALZEME:
 6.su bar.süt
5 yem.kaş irmik
5 yem.kaş.toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
------------------
ŞERBET:
1,5 su.bar.toz şeker
2 su.bar su
1 paket şanti
---------------
PORTAKAL SOSU:
3 su.bar portakal suyu
3 tat.kaş. nişasta
1 çay bar.toz şeker(az gelirse eklenir)
YAPILIŞI:
Önce krema malzemesi (toz şanti hariç) karıştırılıp pişirilir,vanilya eklenir,soğuyunca toz şanti koyularak  çırpılır...
1 su.bar. şeker tencereye koyulup eritilerek karamelize edilir,şeker eriyince 2 bar. su koyulup kaynatılır,kaynayınca yar.su.bar. şeker eklenir bir taşım kaynatılır...Şerbet kaynar kaynar servis kabına dizilen etimeklerin üzerine dökülür...Etimekler soğuyunca üzerine krema yayılır,portakal soyulup dilimlenir kremanın üzerine yerleştirilir...Portakal suyu,şeker ve nişasta karıştırılarak pişirilir,kremanın üzerine dökülür...Buzdolabında biraz bekletilen tatlı dilimlenerek servis yapılır......

Hiç yorum yok:

26 Nisan 2012 Perşembe

TARİF NO:55

Tarifin Adı:Portakal Soslu Etimek Tatlısı
Tarifi Gönderen:kizhatce
Muhteşem rengiyle bana tamamen yazı hatırlattı.Ellerinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


PORTAKAL SOSLU ETİMEK TATLISI

Etimek tatlısını bu defa portakal soslu denedim,etimeğin tatlısı ,portakalın mayhoşluğu birleşince orta hafif bir tatlı çıktı :) tarifi sevgili EBRU 'ya vePAŞASOFRAM'a gidiyor...
MALZEME:
 6.su bar.süt
5 yem.kaş irmik
5 yem.kaş.toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
------------------
ŞERBET:
1,5 su.bar.toz şeker
2 su.bar su
1 paket şanti
---------------
PORTAKAL SOSU:
3 su.bar portakal suyu
3 tat.kaş. nişasta
1 çay bar.toz şeker(az gelirse eklenir)
YAPILIŞI:
Önce krema malzemesi (toz şanti hariç) karıştırılıp pişirilir,vanilya eklenir,soğuyunca toz şanti koyularak  çırpılır...
1 su.bar. şeker tencereye koyulup eritilerek karamelize edilir,şeker eriyince 2 bar. su koyulup kaynatılır,kaynayınca yar.su.bar. şeker eklenir bir taşım kaynatılır...Şerbet kaynar kaynar servis kabına dizilen etimeklerin üzerine dökülür...Etimekler soğuyunca üzerine krema yayılır,portakal soyulup dilimlenir kremanın üzerine yerleştirilir...Portakal suyu,şeker ve nişasta karıştırılarak pişirilir,kremanın üzerine dökülür...Buzdolabında biraz bekletilen tatlı dilimlenerek servis yapılır......

Hiç yorum yok: